Blaaskapel Maanszat viert hun 25 jarig jubileum

Foto: Maanszat

Op zaterdag 6 april een roze lint van versierde fietsen voorbij zien komen in Elshout en omstreken? Het was bijna niet te missen, op deze zonnige dag vierde Maanszat haar jubileum, een mooi feest om op terug te kijken.

Na een ‘proostelijk’ begin werd er deelgenomen aan een ukelele workshop van Menno van der Bruggen van het Ukeleleplein uit Drunen. Na de lunch een astrologie workshop van Wilma van den Hurk waar de dames er achter kwamen dat toeval eigenlijk niet bestaat omdat veel al in de sterren staat op de dag dat je wordt geboren. Een borreltje en een chinees buffet volgde en de dag werd afgesloten met een feestavond waar de partners en de jubilarissen in het zonnetje werden gezet.

Waar muziek is, is plezier! Dat is het motto van Maanszat. En plezier hebben de dames zeker en dat al 25 jaar lang. Maanszat is opgericht tijdens carnaval in 1999 en in april van dat jaar zijn ze met repeteren begonnen. Nog 5 vrouwen zijn vanaf het begin lid maar een aantal leden die later aansloten zijn inmiddels ook al meer dan 15 jaar lid. Niet alleen het repertoire is breed, ook qua leeftijd ligt het verschil ver uit elkaar. Het oudste lid is 65, het jongste lid is 20 jaar.

En dat gaat allemaal samen mee met de muziek en de gezelligheid. Lief en leed wordt gedeeld met elkaar en dat schept een onvoorwaardelijke band. Iedereen laat iedereen in zijn waarde en dat is de kracht van Maanszat. Er sluiten de laatste jaren wat jongere vrouwen aan en dat vinden sommige volgers ‘vreemd’, want wat doen die jonkies bij die vrouwen op leeftijd? Maar de club begrijpt het wel, het vult elkaar perfect aan en ze leren veel van elkaar.

Dit jubileumjaar gaat verder in september, dan gaan ze samen met een andere jubilerende band, De Schrik uit Blik, een weekendje naar de wijnfeesten in Duitsland.

Enthousiast geworden? Deze leukste vrouwenband van Heusden kan altijd leden gebruiken! Kijk voor meer info op : https://maanszat.blogspot.com

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen