Jeffrey Scheijven Vlijmense Boys ‘Beetje coachen en gaatjes dichtlopen’

Foto: Arjan van Dongen

Zijn jawoord voor nog een seizoen heeft Jeffrey Scheijven alweer gegeven. Niet heel bijzonder, ware het niet dat de 35-jarige verdediger van Vlijmense Boys zes jaar geleden al stopte, maar halverwege vorig seizoen weer aansloot bij het eerste. 073 Voetbal sprak met hem.

“Mooi laatste man, het spelletje overzien. Een beetje coachen en de gaatjes slim dicht lopen.” Scheijven heeft het prima naar zijn zin als slot op de deur van de zaterdag vierdeklasser. “Vooral na het dieptepunt van vorig seizoen (Vlijmen eindigde stijf onderaan, red.). We hebben nu een jonge ploeg, gevormd door eigen jeugd, die veel strijd levert. Ze luisteren goed en we hebben een mooie vent van een nieuwe trainer, ook dat niet te vergeten.”

Snel weer fit
Scheijven is een van de weinigen die afgelopen zomer is gebleven. “Nou ja, ik was eigenlijk pas net weer terug. Vier jaar voetbalde ik in het derde elftal, maar dat viel uit elkaar. Toen ben ik lekker bij het tweede gaan voetballen, maar die werden kampioen en gingen 1e klasse voetballen. Niet verkeerd voor mij, ik werd er snel weer fit door.”

Halverwege vorig seizoen sloot de voormalige back weer aan bij het eerste. “Omdat Eric van Esch mij er graag bij wilde hebben.” Inmiddels is hij weer als vanouds een vaste waarde in de hoofdmacht. “Als ik tenminste niet geblesseerd ben”, baalt Scheijven, die flink wat weken kampte met een enkelblessure. “Ik vreesde dat het al einde seizoen was, maar op foto’s was gelukkig niets te zien, dus heb ik de eerste duels er weer op zitten.”

Op de kaart
Om onder meer zijn gemis op te vangen werden oudgedienden Roy Rozen en Marco van Bijnen weer opgetrommeld. “Verder is het gewoon een jong en vooral compleet nieuw elftal. En het mooie is dat we, met jongens die net over zijn gekomen vanuit de A-jeugd, boven verwachting meedraaien. Jammer dat we tegen De Braak onnodig punten verloren en tegen BES en Jan van Arckel zoveel basisspelers misten, maar we lijken nacompetitie te gaan spelen. We mogen sowieso niet klagen, Vlijmen staat weer op de kaart.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen