Plantenwandeling in Heusden-Vesting

jun 05 2023, 18:00 Knipsels
unnamed 2 1
Op zaterdag 10 juni organiseert de Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) een plantenwandeling in Heusden-Vesting. Voor veel mensen een niet voor de hand liggende combinatie. Toch groeien er ook in de bebouwde omgeving veel planten. Met gids Peter van de Velden gaan we op zoek naar planten in bermen, in het openbaar groen en tussen de stenen. De wandeling start om 10.00 uur en duurt in totaal maximaal twee uur. Deelname is gratis. Na aanmelden via [email protected] ontvang je de startlocatie.
In de Vesting zijn nog heel veel oude muren aanwezig; een biotoop met veel planten die je in andere dorpen in onze gemeente niet tegenkomt. Daarnaast vind je in Heusden ook exoten die zich in de loop der jaren hier hebben gevestigd. In de stad is het warmer dan buiten in de natuur, dus met name soorten uit warmere streken kunnen hier eerder overleven dan buiten in het open gebied.
Ook in de bebouwing vind je verschillende biotopen: tussen de stenen (droog en heet), in de wegberm (strooizout tolerante planten), in plantsoenen, enz. Te veel om op te noemen. Loop mee en verwonder je. Geef je op via [email protected] .
In het project ‘Dorpsnatuur in Heusden’ richt de Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) zich op het stimuleren van de biodiversiteit in de bebouwde omgeving.
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Heusden.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail