Landschap & Natuur gemeente Heusden Deel 50

Fotograaf Ad Hartjes was voor Heusden.Nieuws de laatste tijd veel op pad en liet met zijn zien  camera hoe mooi Landschap & Natuur van de gemeente Heusden wel niet is. In deel 50 en tevens laatste deel  zijn de foto’s gemaakt in Geerpark Vlijmen. De redactie van Heusden.Nieuws bedankt Ad dan ook voor zijn medewerking.

In Geerpark woon je buiten, midden in de natuur. Een heerlijke plek om thuis te komen en ontspannen. Aan de rand van Vlijmen ligt de fraaie wijk Geerpark. Je woont er middenin de natuur, omringd door het groen. Het is een heerlijke plek om thuis te komen na een drukke dag werken, of om lekker te gaan wandelen, ontspannen en de natuur te ontdekken. Kinderen kunnen zich er volop uitleven. Lekker struinen over het laarzenpad en zoeken naar beestjes langs de waterslinger. Het spelen is er een echt avontuur. Geerpark is geen gewone woonwijk. Maar één van de meest duurzame van Nederland. Kijk bijvoorbeeld eens naar de picknickbanken die zijn gemaakt van bomen die uit Geerpark komen.

Duurzaamheid komt in Geerpark op allerlei fronten terug. Het zit echt in het DNA. Bij de ontwikkeling van het gebied, de bouw van de zeer energiezuinige woningen met zonnepanelen en warmtepompen, de aanleg van de straten, noem maar op. In Geerpark laten we de natuur wat meer zijn gang gaan. Gras ligt er bijvoorbeeld niet bij als een strak biljartlaken, onkruid tussen de tegels: het mag. Sommige paden zijn zelfs helemaal onverhard. De beplanting is wat ruiger. En je wordt omringd door ontelbaar veel fruitbomen. Hiermee krijgt Geerpark een groen en stoer karakter. Geerpark beslaat 42 hectare en grenst aan het monumentale pand Mommersteeg aan de Wolput. In totaal komen er zo’n 800 woningen. De bewoners voelen zich er al helemaal thuis, samen in een hofje of vrijer op een eigen kavel in het huis van hun dromen. Met voorzieningen dichtbij, in het dorp Vlijmen en in Den Bosch om de hoek.

Kopen, huren of zelfbouwen. In Geerpark valt er wat te kiezen. Hier woon je comfortabel, in een wijk gebouwd voor de toekomst. Lees hier meer over de filosofie van Geerpark. Om van Geerpark een mooie duurzame en leefbare wijk te maken werken gemeente Heusden en Wooncorporatie Woonveste samen met veel partijen. Iedere partij heeft zijn eigen belangrijke rol. Alle partijen zijn voor bewoners bereikbaar voor vragen over hun rol in het project

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

Cookieinstellingen