Samen luchtkwaliteit meten!

Foto: NMVH

In Heusden geeft de luchtkwaliteit, op bepaalde momenten in bepaalde wijken, vaker reden tot klagen. Dit is een vaak gehoorde melding, maar gebaseerd op slechts een beperkt aantal meetpunten. Nu blijkt het goed mogelijk om zelf de luchtkwaliteit betrouwbaar te meten.  De Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) organiseert een thema-avond over “samen meten van de luchtkwaliteit” op dinsdagavond 16 november a.s. in Restaurant & Partycentrum Remise, Grotestraat 267, 5151 BM Drunen. Op deze avond wordt informatie gegeven over het zelf meten van de luchtkwaliteit en de mogelijkheid om een sensor aan te schaffen.

De eerste spreker vertelt over welke schadelijke stoffen er zijn, hoe en waarmee je dit wel/niet kan meten, verwerken, presenteren. Het Schone Lucht Akkoord (ondertekend door de gemeente Heusden) wordt belicht. Daarna worden we meegenomen door twee ervaringsdeskundigen die ons al voor zijn gegaan, over wat er allemaal staat te gebeuren als iemand zelf een sensor aanschaft om fijnstof te meten. Praktische zaken zoals registratie, waar een kastje dient te hangen, wifi-instellingen, enz.

Na de pauze stellen wij u voor aan onze vrijwillige installateurs” die u kunnen assisteren bij het installeren en gebruik (zelfs bij uw huis). En is er de mogelijkheid voor het bestellen van een sensor. Ook kunt u deze (en andere) sensoren van dichtbij bekijken op deze avond. En natuurlijk is er veel ruimte voor vragen.

Reserveer 16 november vast in uw agenda! Inloop vanaf 19.15 uur en aanvang om 19.30 uur.

U kunt overlast door slechte luchtkwaliteit ook nog steeds melden via het formulier op http://natuurenmilieuheusden.nl/meldpunt-luchtkwaliteit/. De resultaten anonimiseren we, en verwerken we tot een overzicht per wijk in onze gemeente. Op basis hiervan overleggen we met de gemeente over hoe de situatie te verbeteren. Ga voor meer informatie over luchtkwaliteit naar https://natuurenmilieuheusden.nl/tag/luchtkwaliteit/

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen