Rita Geerts: ‘Zingen deed ik altijd als hobby naast m’n werk’

Foto: CW Geerts

Op haar zesde begon ze met zingen in een kerkkoor. Rita Geerts lacht. “Zo begint iedereen in Brabant.” Ze is pas naar Vlijmen verhuisd en wil haar stem laten horen hier in de buurt.

“Kwaliteit hoeft niet duur te zijn”, is wat Rita duidelijk wil maken. “Ik zing voor bedrijven, op recepties, verjaardagen en eigenlijk overal waar je me hebben wilt.” Rita vraagt daar geen hoofdprijs voor, omdat ze wil dat muziek toegankelijk is voor iedereen. “Ik pas mijn programma aan het publiek. Ik schrijf zelf geen nummers, maar zing bestaande nummers met mijn stem.”

Gratis optreden
Rita komt uit Oirschot, maar is voor haar schoonouders naar Vlijmen verhuisd. “Die zijn 92 en 93 en wonen nog zelfstandig. Samen met mijn man zorg ik voor ze.” In Eindhoven en omgeving liep het volgens de zangeres ontzettend lekker. “Maar hier moet ik nog wat naamsbekendheid opbouwen.”

Daarom gaat Rita voor jou zingen! “Normaal zing ik alleen op geboekte optredens, daar nodig je natuurlijk niemand uit. Daarom zing ik op zondag 20 maart van 15 tot 17 uur. in de Caleidoscoop in Vlijmen. De entree is gratis.” Meer informatie is te vinden op haar Facebookpagina.

‘Zingen houdt mij altijd op de been’
Op haar dertiende zong Rita voor het eerst in het openbaar. Ze stond in 1969 bij presentator Ted de Braak op het podium en had toen de smaak te pakken. “Dat was erg leuk ja, maar ik heb wel gewoon heel mijn leven gewerkt. Zingen is altijd een hobby geweest.” In 2010 won Rita het songfestival voor 50+´ers. “Toen is alles drastisch veranderd. Daar zijn veel optredens uitgekomen.”

Met het geld dat Rita daarmee verdiende, kocht zij een zanginstallatie. “Toen ben ik naast mijn werk veel gaan optreden.” En dat bevalt haar nog altijd goed. “Als ik zing voel ik me altijd goed! Dan kan ik emoties van de nummers overbrengen op mijn publiek. Als het publiek daarvan geniet, is mijn optreden geslaagd en ben ik tevreden.”

Reacties