Albert Heijn roept AH filet americain terug vanwege gevaarlijke listeria bacterie

Foto: AH

Albert Heijn heeft besloten een deel van zijn verpakkingen AH filet americain naturel 160 gram uit de winkels terug te halen.

Het gaat om de verpakkingen met een rode prijssticker van 2 euro en met de houdbaarheidsdatum 26-03-2016. In de filet americain is de gevaarlijke listeria bacterie aangetroffen. Het eten van dit product kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Consumenten worden daarom dringend verzocht het product niet te consumeren. Alle andere AH Filet americain varianten kunnen veilig geconsumeerd worden. Klanten kunnen AH filet americain terugbrengen naar een Albert Heijn-winkel, waar zij bij inlevering van het product het aankoopbedrag vergoed krijgen. Voor nadere inlichtingen kunnen klanten terecht op www.ah.nl of contact opnemen met de gratis Servicelijn van Albert Heijn 0800 – 03 05.

Listeria is een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken. De gevolgen kunnen vooral voor zwangere vrouwen ernstig zijn. Een infectie veroorzaakt door de bacterie kan leiden tot een miskraam of vroeggeboorte. Ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem zijn ook extra vatbaar.

Reacties