Loonse en Drunense Duinen: Ontwikkeling Hengstven

Foto: van Natuurmonumenten

Op Tweede Paasdag begeleiden gidsen van het nationaal park en Lex Querelle, boswachter van Natuurmonumenten, een wandeling door het Hengstven, onderdeel van het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen.

Na jarenlange voorbereiding zijn eind 2015 de werkzaamheden gestart om het Hengstven terug te brengen van een agrarisch landschap naar het vroegere landschap vol rijke natuur. Tijdens de wandeling zullen de boswachter en de gidsen de deelnemers informeren over deze werkzaamheden en de mogelijkheden die het biedt voor de flora en fauna in het gebied.
Verbinding voor biodiversiteit

Het Hengstven is een belangrijke verbinding tussen het noordelijk gelegen droge zandlandschap van de Loonse en Drunense Duinen en het zuidelijk gelegen natte moerasgebied van De Brand. Doordat deze verbinding verbeterd wordt kunnen planten en dieren zich gemakkelijker verplaatsen en zal er een grotere diversiteit ontstaan.

Wanneer en waar?
De wandeling vindt plaats op maandag 28 maart van 14.00 tot 16.30 uur. Kosten zijn € 5,- voor volwassen en € 4,- voor kinderen tot en met 12 jaar. Het vertrekpunt van de activiteit is de parkeerplaats van Hotel De Guldenberg in Helvoirt. Vooraf aanmelden voor deze activiteit is verplicht. Honden zijn niet toegestaan.

Meer informatie en aanmelden
Kijk voor informatie en aanmelding op www.np-deloonseendrunenseduinen.nl > activiteitenkalender

Reacties