Turnsters SHJ plaatsen zich voor NK Turnen

Foto: SHJ Drunen

Zondag 10 april turnden Lotte Knippels en Lindsey Verhoeven de halve finale in Dalen. Lotte eindigde bij de beste 12 bij jeugd 1 N3 en heeft zich hiermee direct geplaatst voor het NK. Daarnaast wist zij zich als eerste te plaatsen voor de NK toestelfinale sprong. Lindsey wist een finaleplaats voor de NK toestelfinale balk te bemachtigen bij de junioren divisie 2.

 

Beide turnsters startten het landelijke wedstrijdcircuit in maart met de kwartfinale in Reusel, waar zij zich goed staande wisten te houden in het sterke deelnemersveld. In het Drentse Dalen startte Lotte wat wiebelig op balk, waar ze een kostbaar punt liet liggen. Op de overige drie toestellen turnde ze stabiele oefeningen en turnde met name goed op vloer en sprong. Op sprong wist ze zelf het 1e cijfer van de wedstrijd neer te zetten, wat haar een finaleplaats opleverde voor de toestelfinale. Daarnaast plaatste zij zich met een totaal van 49,625 als 12e voor het NK.

 

Lindsey startte haar wedstrijd op het toestel vloer met een nieuwe serie en turnde wederom een foutloze meerkamp. Ze sloot deze halve finale af met een plaatje van een balkoefening welke werd beloond met 11,40 punten en plaatste zich hiermee als 2e voor de balkfinale. In het totaalklassement eindigde ze op plaats 16.

 

Het NK en de toestelfinales divisie 2 zijn 28 en 29 mei in Waalwijk.

Reacties