Eddy Kok heeft geen spijt van mislukte missie

Foto: Eddy Kok

Pasen is synoniem met wederopstanding. Maar zichzelf weer oprichten om het vege lijf te redden in  de derde klasse, dat lukte Nieuwkuijk, dat rond Pasen met een nieuwe trainer trachtte een ommekeer te bewerkstelligen, niet. Eddy Kok, die de ontslagen trainer Ömer Kaya opvolgde, heeft echter geen spijt van deze mislukte missie. “Er speelden te veel andere krachten mee.”

Kok was er twee jaar geleden medeverantwoordelijk voor dat Nieuwkuijk historie schreef: met slechts één punt voorsprong op rivaal Vlijmense Boys werd Kuijk kampioen in de vierde klasse.

Vorig seizoen kon de debutant zich aardig handhaven, maar dit seizoen lukte dat dus niet. “Dat lag zeker niet alleen aan Ömer”, weet Kok. “Op zich is het geen onaardige ploeg, want we hebben in  de wedstrijden dat ik voor de groep stond genoeg kansen gehad om punten te pakken. Maar wat voorgaande jaren heel aardig lukte – scoren – was een nu een groot probleem. En dan kom je dus ook in de problemen.”

Wat volgens Kok ook mee heeft geteld is het rumoer dat ontstond na een kritisch interview dat spits Mitchell Fitters voor een regionale voetbalsite had gegeven. Leden van de technische staf stapten op. “Bij Nieuwkuijk gebeurde op dat vlak nooit iets. Dit werd gevoeld als een steen in de vijver. Dat was overdreven. Er werd ook te overspannen op gereageerd, het bleef doorzieken. Staf en selectie kregen er ook wat van mee. Dat kun je niet hebben als je juist de focus moet leggen op het voetballen zelf.”

Volgend seizoen staat Patrick Berkelmans aan het roer bij Nieuwkuijk. De Waalwijker kan komend weekend met Baardwijk kampioen worden in de derde klasse B. Berkelmans heeft als trainer al heel wat prijzen gewonnen. Dat mag een lichtpunt zijn in deze donkere dagen voor Nieuwkuijk: volgend seizoen keert de ploeg wellicht weer terug in de derde klasse.

Reacties