Officiële uitreiking certificaten DigiD

Foto: Bibliotheek Heusden
Op dinsdagochtend 17 mei vindt er plaats de officiële uitreiking van certificaten van de eerste groep die de lessen “DigiD:omgaan met de digitale overheid” heeft gevolgd. Omstreeks 12.00 uur zal  wethouder Wim van Engeland de 10 certificaten uitdelen in Bibliotheek Vlijmen (Burg. Zwaansweg 2 Vlijmen).
Deze gratis cursus DigiD (ook wel Digisterker) helpt mensen met het omgaan met de digitale overheid en zich zelfverzekerder voelen in hun contacten richting gemeente of belastingdienst. Vaak is daar DigiD in gebruik als persoonlijke toegang.
In de maanden april en mei zijn er 2 groepen van ca. 10 cursisten gestart in Bibliotheek Vlijmen, maar dat was niet voldoende om alle belangstellenden te kunnen plaatsen. Begin oktober gaat er weer een serie lessen van start, waarvoor inmiddels al voldoende belangstelling bestaat. Bibliotheek Heusden heeft hiermee een succesvolle cursus in huis, naast bestaande programma met Seniorweb (tabletlessen), taallessen met het ROC Koning Willem I College en de inburgeringslessen met Vluchtelingenwerk Heusden

Reacties