500 jaar Reformatie en de Protestantse Gemeente Drunen

Foto: Ad Hartjes

Op 31 oktober 2017 is het precies 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn ‘95 stellingen’ vastspijkerde op de deuren van de kerk in Wittenberg-D. Deze actie vormde het begin van een revolutie in het religieus denken in Duitsland, Rome en de rest van Europa.

Voor Heemkundekring Onsenoort een mooie aanleiding om aandacht te geven aan het protestantisme in het heemgebied, zijnde de huidige gemeente Heusden en de kernen Engelen en Bokhoven. Hieraan is invulling gegeven door in een constructieve samenwerking tussen heemkundekring en Protestantse gemeente om de geschiedenis van 500 jaar protestantisme in Drunen op te tekenen.

Het resultaat is een boekwerk geworden, dat met gepaste trots wordt aangeboden aan de leden van de Protestantse gemeente te Drunen in de kerkdienst 29 oktober a.s. De verder normale dienst begint om 10.00 uur in De Open Hof, Vennestraat 57, Drunen. De dienst wordt geleid door Dominee Vroegindeweij uit Ermelo.

Ook met de, merendeels in de katholieke traditie opgegroeide leden van Heemkundekring Onsenoort zal de kennis omtrent deze geschiedenis gedeeld worden.

U bent van harte welkom in deze dienst om de overhandiging live mee te maken. Na afloop is er de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten met koffie en thee.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen