Bas van Doorn: “We zijn klaar voor het fietsseizoen!”

Foto: Bas van Doorn

Hypermoderne werkplaats zorgt voor dagelijks fietsplezier

Rondom monitoren aan de muur, een smaakvolle donkerblauwe vloeistofdichte vloer met de kenmerkende groene lijntjes van Bas van Doorn Tweewielers en nergens rondslingerend gereedschap….. Dat is de uitstraling van de hypermoderne werkplaats aan het Burgemeester van Houtplein in Vlijmen (Vliedberg). Fietstechnicus Bart van den Hooven weet de weg in alle laden en voorraadkasten. Hij grijpt nooit mis en dat maakt zijn werk efficiënt. Er kan gewerkt worden op 5 werkplekken. Voor scooters en bromfietsers is er een speciaal plateau waaraan ook op stahoogte wordt gesleuteld.

“Ook dit jaar zal de aanschaf van de e-bike weer booming zijn” voorspelt Bas van Doorn. Hij is een jonge energieke ondernemer en weet welke trends er zijn in fietsland. In de showroom staan de laatste modellen uitgelicht onder de spots. De Koga’s hebben een speciale plek. Bas heeft dankzij de grote vraag onlangs het dealerschap voor dit gerenommeerde merk verworven. “Mensen kiezen graag voor in het oog springende merken. Koga is de absolute top. Maar ook de Cannondale en RIH passen in dat unieke segment.” Naast deze wereldmerken doet ook de oerhollandse fiets het goed. Sparta, Gazelle, Batavus. Maar ook de merken Vogue, Merida, Loekie en Alpina behoren tot het vaste assortiment. Zij maakten Nederland tot het fietsland bij uitstek. “ In de werkplaats kennen ze alle fietsen van het achterlichtje tot aan de voorvork.

Goed gereedschap en goed vakmanschap
De meest gangbare e-bikes kunnen aan de hand van de digitale schermen worden ‘uitgelezen’. Daarmee kan er snel een diagnose worden gesteld. Dat zorgt voor korte reparatietijden. “Meestal stappen de mensen meteen weer op de fiets. Een grote reparatie duurt hooguit 1 of 2 dagen. En dat is heel wat anders dan de verhalen die je hoort van mensen die een fiets kochten via internet of een zogeheten ‘fietsengigant’. Daar moet je maar afwachten hoe lang het duurt. En dan praten we nog niet over de kosten. Wie hier een nieuwe fiets koopt, krijgt drie gratis service-beurten. Na 6 weken, 3 maanden daarna en ook nog eens na 11 maanden. Wij zorgen dat de klanten kunnen blijven fietsen.”

Naamsbekendheid en bereikbaarheid
Nee, via internet kun je bij Bas van Doorn Tweewielers geen zaken doen. Onder het motto ‘Fietsen is mensenwerk’ weet hij wel via de website www.basvandoorntweewielers.nl iedereen attent te maken op nieuwe informatie. Ook staan daar foto’s van tevreden kopers. “Dat zijn immers onze beste ambassadeurs.”
Zodra de klok op zomertijd schakelt, zijn de winkel en werkplaats 6 dagen per week geopend. “We krijgen hier ook veel campinggasten en dagrecreanten op bezoek. Die willen geen dag fietsplezier missen in onze mooie omgeving. Onze mensen staan voor hen klaar.”

Reacties

Cookieinstellingen