Puur Acupunctuur Heusden opent nieuwe praktijkruimte

Foto: PUUR Heusden

Historisch bouwval omgetoverd tot ontspannen en energieneutrale werkomgeving

Na een interessant en intensief bouwproces opent Puur Acupunctuur Heusden op 1 september a.s. haar nieuwe pand aan de Wittebroodstraat 11 in Heusden. Het historische pand was een van de laatste bouwvallen in de vesting, maar kenmerkt zich nu als een lichte, ruimtelijke en zelfs energieneutrale werkomgeving. Frederique Veltman, gediplomeerd acupuncturist, is ontzettend blij met haar nieuwe praktijk en wil deze graag feestelijk inluiden. Tijdens de opening bent u van harte welkom om een kijkje te nemen. Ook kunt u deelnemen aan een mini consult acupunctuur, mini massage en Qi Gong les. Een hapje en drankje staan klaar!

Een rustige, ruimtelijke en warme entree en dito werkruimtes kenmerken de nieuwe praktijk van Puur Acupunctuur Heusden. Oud en nieuw zijn prachtig gecombineerd, waardoor het pand de sfeer van vroeger ademt en tegelijkertijd van alle moderne gemakken voorzien is. Een aangename omgeving waar iedereen zich snel op zijn gemak voelt. Precies wat Frederique Veltman voor ogen had: “Ik wil dat mensen zich hier goed voelen. Tijdens het bouwproces hebben we daarom steeds bewust gekeken naar de invloed van onder meer lichtinval, isolatie en akoestiek. De verbouwing was sowieso bijzonder. Toen we dit pand zeven jaar geleden kochten was het een bouwval. We wilden het in ere herstellen en tegelijkertijd futureproof en dus energieneutraal maken. Een behoorlijke uitdaging, waarin veel mensen interesse toonden. We zijn er trots op het pand nu te mogen tonen aan de Heusdenaren en andere geïnteresseerden.”

Acupunctuur
Frederique Veltman is sinds vier jaar gediplomeerd acupuncturist en aangesloten bij de beroepsvereniging voor acupuncturisten. Met acupunctuur herstel je door middel van kleine naaldjes de energiebalans in het lichaam waardoor allerlei soorten chronische en acute aandoeningen – van sportblessures, gewrichtspijn en huidklachten tot allergieën, slaapproblemen en overgewicht – verminderen. Frederique: “Acupunctuur werkt vanuit de gedachte dat lichaam en geest een zijn en het lichaam wordt gestimuleerd verstoringen zelf te genezen. Het is steeds opnieuw een puzzel die je oplost om ervoor te zorgen dat mensen ontspannen en pijnvrij kunnen functioneren.”

Acupunctuur is onderdeel van de Chinese geneeskunde en wordt in China al duizenden jaren beoefend. In Nederland is het nog niet zo bekend. “Oprecht jammer”, aldus Frederique. “Het is een natuurlijke aanvulling op de westerse geneeskunde en er zijn heel snel concrete resultaten te boeken. Met de nieuwe praktijk hoop ik dit aan meer mensen te kunnen tonen en acupunctuur toegankelijk te maken voor een groter publiek.”

Welkom
Puur Acupunctuur behandelt naast volwassenen – van topsporters met blessures tot ouderen die herstellen van een heupoperatie – ook kinderen en zelfs huisdieren. Frederique: “Iedereen kan baat hebben bij acupunctuur en iedereen is welkom”. Het nieuwe pand telt meerdere behandelkamers. Deze worden bemand door sportmasseur Ralph Delpeut en psycholoog Jos Rooijmans. Er is nog ruimte voor andere geïnteresseerde professionals.

Ook tijdens de feestelijke opening op 1 september staat de deur voor iedereen open. Van 15:00 tot 18:00 uur kunt u terecht voor een hapje en een drankje en een kijkje nemen in het vernieuwde pand. Tevens kunt u deelnemen aan een mini consult acupunctuur door Frederique Veltman, een mini massage door Ralph Delpeut en/of een Qi Gong les door Joyce Veldsink. Wees welkom!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen