Het Groot Dictee der Nederlandse Taal keert terug

Foto: Pixabay

NPO Radio 1 presenteert zaterdag 15 december het Groot Dictee der Nederlandse Taal 2018 met Philip Freriks en Frits Spits. De 28ste editie van het Groot Dictee der Nederlandse Taal wordt georganiseerd in samenwerking met De Taalstaat, het Genootschap Onze Taal en productiebedrijf Men at Work.

Philip Freriks leest het dictee als vanouds voor, Frits Spits presenteert de uitzending, Thijs Boontjes Dans- en Showorkest maakt live muziek en Onze Taal kijkt na. Live vanuit de Bibliotheek Haarlem Centrum nemen twintig bekende Nederlanders het op tegen twintig luisteraars van De Taalstaat. Meedoen kan thuis en in verschillende bibliotheken in het land.

Ook in de Bibliotheek van Vlijmen kunt u live meeschrijven. U kunt zich opgeven via [email protected] en de uitzending begint om 11.00 uur

Schrijver en taalkundige Wim Daniëls schrijft het Groot Dictee der Nederlandse Taal 2018. Hij zal het dictee een nieuwe impuls geven.

Dit is het eerste dictee op de Nederlandse Radio. De initiatiefnemers willen de jarenlange dicteetraditie op een toegankelijke wijze in ere herstellen. Ze gaan weer terug naar de oorsprong. Het dictee moet meer zijn dan een verzameling moeilijke woorden, het moet de deelnemers de kans geven hun kennis en begrip van de taal te etaleren.

Frits Spits, presentator van De Taalstaat, verheugt zich op de nieuwe editie van het Groot Dictee der Nederlandse Taal: “De spelling moeten we niet belangrijker maken dan hij is. Het is het kostuum van de taal. Het is prettig als dat er netjes uitziet.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties

article
36483
Het Groot Dictee der Nederlandse Taal keert terug
NPO Radio 1 presenteert zaterdag 15 december het Groot Dictee der Nederlandse Taal 2018 met
https://heusden.nieuws.nl/nieuws/20181206/36483/
2018-12-06T16:41:40+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/159/2018/12/06121622/17.jpg
Nieuws