Plan Steenenburg wordt concreet

Foto: Wil Gulpen Fotografie

De ideeën voor het plan Steenenburg liggen er al langer, maar het afgelopen jaar zijn deze ideeën concreter geworden. Daarbij zijn er onderzoeken uitgevoerd naar de haalbaarheid van Steenenburg. De ideeën en onderzoeksresultaten zijn samengevoegd tot een bestemmingsplan Steenenburg. In dit bestemmingsplan beschrijven we het plan, maar leggen we vooral vast hoe de gronden van Steenenburg mogen worden gebruikt en bebouwd.

De eerste versie van een bestemmingsplan is het zogenoemde voorontwerp bestemmingsplan. Met een inspraakreactie kunt u aangeven hoe u tegen deze eerste versie van het plan Steenenburg aankijkt. De ontvangen reacties worden beoordeeld en waar nodig of wenselijk verwerkt in de tweede versie van het bestemmingsplan: het ontwerp bestemmingsplan. Ook hierop kunt u weer een reactie geven (een zogenoemde zienswijze). Ook deze reacties worden beoordeeld en waar nodig verwerkt in de derde en tevens definitieve versie van het bestemmingsplan. Deze definitieve versie wordt aan de raad voorgelegd om vast te stellen.

Ter inzage
Het voorontwerp bestemmingsplan voor het plan Steenenburg ligt vanaf donderdag 20 december 2018 voor een periode van 6 weken ter inzage. In verband met de kerstvakantie is dit 2 weken langer dan de gebruikelijke 4 weken. U kunt een papieren versie inzien op het gemeentehuis in Vlijmen. Online is het voorontwerp bestemmingsplan te vinden via de website van de gemeente of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Informatiebijeenkomst
Wilt u meer weten over het voorontwerp bestemmingsplan Steenenburg? Kom dan naar de inloopbijeenkomst in Café D’n Bork aan de Nieuwkuijksestraat 139 in Nieuwkuijk op dinsdag 15 januari 2019 van 19.00 tot 21.30 uur. Tijdens deze bijeenkomst kunt u vragen stellen over het bestemmingsplan, maar zeker ook over het plan in het algemeen. Iedereen is welkom.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen