Geerpark: een eerste introductie

Foto: Wil Gulpen Fotografie

Geerpark in Vlijmen: een bijzondere woonwijk die groeit! De eerste bewoners voelen zich er al helemaal thuis, samen in een hofje of op een zelfbouwkavel. Ook voor mensen buiten de wijk is het een interessante plek om beter te leren kennen. Daarom start Heusden Nieuws samen met Wil Gulpen (bewoner van Geerpark) en de gemeente Heusden met een serie artikelen over de duurzame wijk Geerpark.

Locatie
Geerpark ligt ten westen van Vlijmen. Een heerlijke plek om thuis te komen na een drukke dag werken; je woont er buiten, middenin de natuur. In totaal is het circa 45 ha groot en komen er 800 woningen. Deze worden in fasen gebouwd.  In de komende maanden gaan we in aparte artikelen in op de diverse fasen en thema’s die in de wijk spelen. Het mooie groen wijkpark en de waterslinger maken deel uit van het totaal van Geerpark.

Onderschrift kaartje: Morgen I en II en Hof van Morgen zijn grotendeels gerealiseerd. In Goede Morgen en Morgenzon wordt volop gebouwd. Kijk voor meer informatie op www.goedemorgengeerpark.nl en www.dekavelwinkel.nl. De nieuwe fasen Tot Morgen, Nieuwe Morgen en Morgenrood zijn in ontwikkeling.

Ambitie van Geerpark
Woonveste en de gemeente Heusden realiseren samen Geerpark. Ze werken hier met verschillende ontwikkelaars aan.  Bij de start van het project hebben zij, samen met Waterschap Aa en Maas en Provincie Noord-Brabant, de ambitie uitgesproken om van Geerpark één van de meest duurzame woonwijken van Nederland te maken. Duurzaamheid komt in Geerpark op allerlei fronten terug. Het zit echt in het DNA. Bij de ontwikkeling van het gebied, de bouw van de zeer energiezuinige woningen met zonnepanelen en warmtepompen, de aanleg van de straten, noem maar op. Je wordt er omringd door het groen. Je kunt er lekker wandelen, ontspannen en de natuur ontdekken, in en om de wijk. Kinderen struinen over het laarzenpad en blotevoetenpad, zoeken beestjes in de waterslinger en snoepen van het fruit uit de boomgaard. Spelen is er een echt avontuur. Je mag er vies worden en overal zie je duurzame materialen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de picknickbanken die zijn gemaakt van bomen die uit Geerpark komen. In Geerpark mag de natuur wat meer zijn gang gaan. Gras ligt er bijvoorbeeld niet bij als een strak biljartlaken, onkruid tussen de tegels: het mag. Sommige paden zijn zelfs helemaal onverhard. De beplanting is wat ruiger. En je wordt omringd door ontelbaar veel fruitbomen. Hiermee krijgt Geerpark een groen en stoer karakter. En de voorzieningen heb je toch ook dichtbij: in het dorp Vlijmen of in Den Bosch, net om de hoek.

Meer weten over Geerpark? Kijk op www.geerpark.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Reacties