Feest in het Geerpark

Vrijdagmiddag om 15.30 uur was dan zo ver. Het informatiecentrum en het blote voetenpad werden officieel geopend door wethouder Mart van de Poel. Directeur Onderwijs en Kwaliteit en Francois Goedhart namens Buurt Bestuurt Geerpark.

Team Geerpark heeft er samen met de bewoners lang naar toegewerkt en nu is het zo ver: het park van Geerpark is zo goed als gereed. De lente hangt in de lucht en wat is het park een fijne plek om naar buiten te gaan en van het groen te genieten! Met de fleurige boomgaard, de gave speeltoestellen en het Blotevoetenpad dat je zintuigen prikkelt. Groep 7 van KBS de Vijfhoeven heeft de borden voor het pad en het insectenhotel ontworpen. De bewoners van het informatiecentrum, o.a. Scala en Buurt Bestuurt Geerpark kregen vandaag de sleutel om de mooi maar vooral goed functioneel ingerichte ruimte gezamenlijk te kunnen gebruiken.

Na 3 mooie korte speeches werd uiteindelijk de naam van het Informatiecentrum onthuld. De naam is geworden Morgenland passend bij alle wijknamen.

In kader van duurzaam zijn alle elementen terug te vinden in en rondom het informatiecentrum. De basis bestaat uit het hergebruiken van een bestaande “keten” die zijn geschonken door de projectontwikkelaars Janssen de Jong  en Hendriks Coppelsmans. Deze zijn afgewerkt met duurzaam hout en voorzien is van maar liefst 16 zonnepanelen.

Na het officiële gedeelte waren de kinderen van KBS de Vijfhoeven aan de beurt om het Blotevoetenpad officieel te openen en het onthullen van de door hen gemaakte borden. Na de opening gingen ze het Blotevoetenpad onder begeleiding van Landschapsarchitect Thomas Jansen direct uitproberen. Natuurlijk liepen ook een grote groep van de aanwezige mee om deze ervaring eens een keertje mee te maken.

Het feestje werd afgesloten met een lekker worstenbroodje en een kop soep. Morgen, zaterdag 23 maart, tijdens de landelijke opschoondag zal er vanaf 10.00 door de bewoners, vrijwilligers en andere geïnteresseerden gewerkt worden aan het opruimen van het park in het kader van een schoon Geerpark.

Foto’s Wil Gulpen Fotografie

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties