Geerpark de ervaringen van nieuwe bewoonster Anja

Een bijzondere woonwijk Geerpark in Vlijmen en waar de eerste bewoners zich al prima thuis voelen. Daarom maakt Heusden Nieuws samen met Wil Gulpen (bewoner van Geerpark) en de gemeente Heusden  een serie artikelen over de duurzame wijk Geerpark met deze keer in deel 3 de ervaringen van bewoner Anja.

De eerste woningen en de eerste bewoners van Geerpark
De eerste wijk die in Geerpark is gerealiseerd is Morgen 1. De 36 appartementen van Wooncorporatie Woonveste zijn in 2014 opgeleverd en in 2015 de eerste woningen.

Morgen 1
Morgen 1 ligt  tussen Wolput en de waterslinger. Je vindt er  het mooie appartementencomplex aan de Duizendpoot met huurders van Wooncorporatie Woonveste en Nul-op-de-meter-woningen, achter het voormalige zaadhandelcomplex van Mommersteeg, nu de huisvestiging van het Thomashuis en de Herbergier. Binnen Morgen 1 ligt ook Mariënhof.

Mariënhof
Een hofje met zes gelijkvloerse koopwoningen op ruime kavels in Morgen I aan de Waterslinger. Deze woningen liggen in de straat Lieveheersbeestje aan de rechterkant naast de grote parkeerkoffer. Hier staan vier tweekappers en twee vrijstaande woningen. De bewoners hebben in het tweede kwartaal van 2017 de sleutel gekregen.

Ervaringen van de bewoners
Als redactie zijn we natuurlijk benieuwd naar de ervaringen van de bewoners die er nu enkele jaren wonen.

Eén van de bewoners,  Anja, vertelt graag hoe haar en haar thuiswonende zoon het wonen op Geerpark bevalt. Als echte Drunense had ze nooit verwacht in Vlijmen te gaan wonen. Maar haar oude tochtige woning was alles behalve comfortabel en  allerminst energiezuinig. Door een tip van haar andere zoon kwamen de Nul-op-de-meter-woningen in Morgen 1 onder haar aandacht. Nieuwbouw en het concept duurzaam spraken haar aan en op basis van de voorlichting vanuit Wooncorporatie Woonveste en de zoektochten op internet werd het steeds aantrekkelijker. Het werd de woning met het uitzicht op de paardenwei waar ze uiteindelijk voor koos. Het mooiste van de wijk Geerpark vindt ze de parkindeling. Regelmatig wandelen door het park om de vorderingen van de realisatie van het park te zien en de groei van woningen is dan ook een genot voor Anja. Natuurlijk is het niet allemaal rozengeur en maneschijn, want ze moet erg wennen aan het geluid van de snelweg en het gebrek aan privacy vanwege het zicht vanuit het appartementencomplex op de achtertuinen. Als aandachtspunt geeft ze mee dat er nu al parkeergebrek is binnen de wijk waardoor er regelmatig tegen de regels in langs de weg wordt geparkeerd. Maar het genieten van het wonen zoals ze  omschrijft:  “in een groene en duurzame wijk” voert zeker de boventoon en de woning is echt Nul-op-de-meter en zelfs beter, want elke jaar ontvangt ze nog iets terug.

Foto’s Wil Gulpen Fotografie

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties