Roots in the Bakery op 25 september

Foto: Ravelijn

Gait Klein Kromhof & Ries De Vuyst met Special Guest Rianto DelRue treden op woensdag 25 september op in Roots in the Bakery. Bij Bakkertje Deeg aan de Botermarkt 13 in Heusden begint de voorstelling om 20.30 uur.

Een duo op zoek naar het liedje der liedjes.
Gait en Ries vonden de wortels van hun muziek op krakende 78toerenplaten, dikke plakken Folkwaysvinyl en op eclectische blogs in cyberspace. Hun repertoire bestaat voor het grootste deel uit door henzelf geschreven of verzameld materiaal, soms aangevuld met meesterwerken van songwriters die vrij vaak uit Texas afkomstig zijn. In Heusden worden zij vergezeld door de gedecideerd aanstormende singer-songwriter Rianto Delrue uit Gent.

Gait Klein Kromhof speelde en speelt in talloze bands. De laatste jaren is hij vooral actief met de Zeeuwse rootsband Champagne Charlie, als begeleider van toerende Americanahelden als Tom Mank en als studiomuzikant. Hij is een meester in de akoestische stijl, maar blaast u met evenveel plezier met een elektrisch versterkt harmonicaatje van de sokken. In 2010 werd hij door de Dutch Blues Awards verkozen tot harmonicaspeler van het jaar. Zijn debuut solo-cd Gait, waarop hij samenwerkt met topmuzikanten van beide zijden van de Atlantische Oceaan, verscheen in april 2014. Opname, mixen en masteren van de cd gebeurde onder andere in Wenen, Amsterdam, New York, Gent en Sleidinge. Naast Champagne Charlie hoort u lieden als Tom Mank, Hans Theessink, Coco Jones, Richard van Bergen en Bruno Deneckere. Naar aanleiding van deze plaat werd hij opnieuw genomineerd als harmonicaspeler van het jaar 2014

Ries de Vuyst is afkomstig uit Zeeuws Vlaanderen. In de jaren tachtig van de vorige eeuw toerde hij met de bluesrockgroep Avalanche door de Benelux. Hij prijst zich gelukkig daarbij lieden als Lowell Fulson, Eddie Guitar Burns en Phil Guy te mogen begeleiden,en deed zijn best zoveel mogelijk van het vak af te kijken.

Na een periode van bijna dertig jaar als akoestische bluesman nam hij in 2011 de cd Killing the Blues op, met uitsluitend Zeeuwsvlaams werk. Naar aanleiding daarvan toerde hij met Wendy Colonna and the Lazybones in Texas en Louisiana, waar hij op dat moment de enige Zeeuwsvlaams zingende songwriter was. In Zeeland werd hij twee keer achtereen gekozen als beste Zeeuwstalige liedjesschrijver, en vervolgens maar in de jury van die wedstrijd gekatapulteerd.In 2015 werd Ries zestig, en zijn gitaar 40. In dat jaar verscheen Oondert, een plaat met gypsymuziek, sefardische liederen, opgewekte bluesjes en een cover van en met broeder Dieleman.Omdat Ries zich er rekenschap van geeft dat uiteindelijk maar een kleine 30.000 mensen op deze aardbol het Zeeuwsvlaams tot in alle finesses beheersen, vergrijpt hij zich af en toe aan een Amerikaanstalig vers.

Rianto Delrue bracht in 2016 zijn tweede plaat Riding for a fall uit, een album met eigenzinnige liedjes die zich situeren in het schemergebied tussen Warren Zevon en John Prine. Met zijn verhalende muziek en nostalgische melodieënweet hij steeds zijn publiek te beroeren van bruine kroegen tot  theater- en concertzalen. In de songs van Rialto zijn invloeden te horen van Townes Vam Zandt, Warren Zevon, Bob Dylan, Guy Clark, Leonard Cohen en Nick Lowe. Een sfeervolle samenwerking tijdens de Prinsenhoffeesten in Gent inspireerde Gait en Ries om vaker gedrieën op pad te gaan.

Video: www.youtube.com/watch?v=0IQ84MaTF0E
Digitaal afrekenen bij de kassa kan nu ook dankzij de pinautomaat, doen!  U via deze link reserveren: https://bit.ly/2Z2tDr0

Videolink: www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=iEiykJuJaf0
Website: https://ravelijnheusden.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Reacties