Heb jij al ingeschreven voor IJzeren Man Zwemrace en Zwemloop?

Foto: Jos Dinkelberg

Met de grote zomerhitte als extra motivator hebben veel mensen de afgelopen maanden het water opgezocht. Voor ontspanning, om lekker te bewegen en een aantal ook om te trainen voor de vele zwemwedstrijden en -tochten die Nederland rijk is.

Sinds een klein tiental jaren is de IJzeren Man Zwemrace een vaste waarde op de vaderlandse zwemkalender. Dit jaar zal op 1 september de IJzeren Man Vught weer kleuren met felle badmutsen van de atleten die elkaar hun plaats op het podium betwisten en met recreanten die hun eigen doelen nastreven. Dit jaar is het voor ongeorganiseerde zwemmers (niet KNZB leden) voor het eerst mogelijk om deel te nemen aan de wedstrijden zodat ook deze “wilde” zwemmers zich kunnen meten met de georganiseerde zwemsport.

De zwemrace kent sinds vorig jaar ook een zwemloop als onderdeel: 500m/5km en 1000m/10km zwemmen en lopen in en om de Parel van Vught voor Eeuwige Roem en een baanrecord. Zo is er voor elk wat wils op 1 september in de IJzeren Man. Voor de organisatie tekenen ook dit jaar de Koninklijke Prins Hendrik en zwemvereniging de Dommelbaarzen, beiden uit Vught.

Natuurlijk is iedereen van harte uitgenodigd om de eigen lokale toppers aan te moedigen. Het terrein gaat open om 9.00 uur, de wedstrijden starten om 10.00 uur. De zwemloop gaat 10.15 uur van start en de recreatieve tochten beginnen om 12.15 uur.

  • Inschrijven voor de zwemloop kan tot zondag 25/8
  • Inschrijven voor de zwemrace kan tot dinsdag 27/8
  • Inschrijvingen voor de recreatieve tochten kunnen tot zondag 1/9 11.00 uur

Het volledige programma en wedstrijdreglementen zijn te vinden via Facebook/zwemrace, zwemrace.nl en de website van de Dommelbaarzen. Zien we jou ook op 1 september in de IJzeren Man?

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties