PleinFestijn wordt een groot feest in Drunen

Foto: PleinFestijn

Het Raadhuisplein in het centrum van Drunen vormt op zaterdagavond 14 september een bruisend middelpunt langs de route van ‘De 80 van de Langstraat’. Centraal staan de deelnemers aan deze Kennedymars die, aangemoedigd door muziek en publiek, over het plein lopen. Het ‘Over het PleinFestijn’ wordt hoe dan ook, voor iedereen, weer één groot feest!

Het feestelijke support evenement, dat gratis toegankelijk is, wordt door de gezamenlijke horecaondernemers van Plein 13, Grand Cafe De Arcade, Café Het Oude Raadhuis, La Cantina en Het Lokaal voor de derde keer georganiseerd. Met een bomvol plein vol gezelligheid is het ‘Over het PleinFestijn’ steeds weer een groot succes.

De 80 hotspot
Het sfeervolle Raadhuisplein in Drunen, gevuld met zo’n 1200 enthousiaste supporters en een opzwepende beat, mag met recht één van de gezelligste hotspots langs de route van de ’80 van de Langstraat’ worden genoemd. Het ‘Over het PleinFestijn’ wordt door zowel de deelnemers als de organisatie van ‘De 80 van de Langstraat’ zeer goed ontvangen. Mede hierdoor is de samenwerking uitgebreid en is bijvoorbeeld op een groot LED-scherm het verloop van de gehele route live te volgen.

Catwalk
De lopers passeren rond 22.00 uur voor de eerste keer het Raadhuisplein over de Grotestraat. Bij de tweede ronde, rond middernacht, wandelen de deelnemer van ‘De 80 van de Langstraat’ over een verhoogde catwalk van de Stationsstraat naar de Torenstraat, langs het Raadhuisplein. Dankzij het digitale tijdsregistratiesysteem en een livestreaming met de organisatie zijn de namen van de passerende deelnemers bekend wanneer zij arriveren. Dit maakt het aanmoedigen van bekenden en onbekenden nóg leuker en persoonlijker. De lopers worden op de catwalk letterlijk in de spotlights gezet en warm ontvangen door een bruisend publiek. Een flinke dosis aanmoediging en energie geeft hen de moed om de nachtelijke uren in te gaan.

Bars & muziek
Het ‘Over het PleinFestijn’ brengt het centrum van Drunen op zaterdagavond 14 september van 20.00 tot 03.00 uur tot leven met één groot feest voor zowel de lopers als het publiek. Een overdekt podium vormt het middelpunt van het Raadhuisplein. Hier draaien DJ Ad van Heeswijk & DJ Maarten Visser de beste beats voor de gezelligste nachtelijke uurtjes, afgewisseld door liveoptredens van de allround band ‘Two for you’.

De gezamenlijke horecaondernemers hebben twee lange bars met een totaal van 12 tappunten zijdelings van het Raadhuisplein opgesteld. De consumptiemunten zijn op twee punten tegen contante of pinbetaling verkrijgbaar. De leeftijdsgrens voor het schenken van alcohol wordt met een polsbandje zichtbaar gemaakt, dus denk aan je legitimatie. Aan de duurzaamheid is met biologisch afbreekbare drinkbekers ook gedacht. Beveiliging is aanwezig, maar de organisatie gaat ervan uit dat het evenement weer soepel verloopt. We gaan er tenslotte allemaal weer een gezellig feestje van maken!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties