#2uurnatuur Challenge: sprokkelen in de natuur met gids Jules Faber

Foto: RBT

Deze maand start de landelijke publiekscampagne van IVN, de’#2uurnatuur Challenge’. Doel hiervan is om mensen een virtuele schop onder de kont te geven, zodat ze iedere week minstens twee uur in de natuur zijn. Dat is namelijk goed voor de fysieke en mentale gezondheid.

IVN heeft ondernemers en organisaties gevraagd om verrassende en leuke challenges aan te melden. In overleg met gids Jules Faber heeft RBT De Langstraat een ‘Wilde groenten-, eetbare bloemen- en kruidenwandeling’ aangemeld. Een hele mond vol, maar dat past ook wel bij de inhoud van deze wandeling. Jules neemt mensen graag mee om ze kennis te laten maken met de wilde, eetbare natuur. Terloops wordt er ook bekeken wat voor eetbare bloemen er in de tuinen groeien. Hij legt uit welke planten geneeskrachtig zijn, maar ook waar je beter met een grote boog omheen kunt lopen. En hij vertelt nog veel, veel meer. Tijdens de twee uur durende wandeling worden deelnemers gegarandeerd een stuk wijzer.

De wandeling is op zaterdag 12 oktober 2019 en begint om 14.00 uur. Verzamelen bij het Toeristisch Informatiepunt Heusden, Pelsestraat 17 in Heusden. De deelnamekosten bedragen voor volwassenen 5 euro, en de helft voor kinderen. Dat is inclusief heerlijke cracker met eetbare bloemen en kruiden en een A4 met wilde recepten.

Vooraf aanmelden verplicht, per e-mail: jlfabe[email protected] .

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties