De Bibliotheek Heusden gaat voor Duurzaamheid

Foto: Bibliotheek Heusden

November is de maand van Nederland Leest, de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de Bibliotheek. Leden en niet-leden van de bibliotheek kunnen een gratis boek in de Bibliotheek ophalen. Mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten. Dit jaar is dit , een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers. Het bijbehorende maatschappelijke thema is Duurzaamheid.

In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Daarover praten we met elkaar. In november. In de grootste leesclub: Nederland Leest. In de meest duurzame ontmoetingsplek: de bibliotheek.

Excursie Geerpark & workshop mijn biodiverse droomtuin.
Op zaterdag 16 november om 10 uur organiseert de Bibliotheek samen met Buurt Bestuurt en team Geerpark een wandeling en workshop over biodiversiteit door de groene, sociale nieuwbouwwijk Geerpark in Vlijmen.

Onder leiding van Landschapsarchitect Thomas Jansen wandelen we door Geerpark.. Daarna is er in informatiecentrum Morgenland een inspiratiesessie en workshop om een eigen biodiverse droomtuin te creëren. Met de opgedane ideeën kan men mogelijk in het voorjaar zelf aan de slag in de eigen tuin. Voor een broodje wordt gezorgd. Deelname is gratis na aanmelding via www.bibliotheekheusden.nl/activiteiten

Duurzaamheidsfestival. Zaterdag 23 november 10 – 13 uur Inspiratie, toekomst, infomarkt, muziek, theater.
Op 23 november wordt er in de Bibliotheek Drunen een duurzaamheidsfestival gehouden. De hele zaterdagochtend zijn er boeiende lezingen. Regionale specialisten geven een inkijk in hoe groot en ongrijpbaar de klimaatproblemen zijn. In toekomstlezingen wordt vanuit diverse perspectieven gekeken naar hoe we onze toekomst duurzamer kunnen en moeten vormgeven. En bij de inspiratielezingen kunt u praktische tips ophalen om je eigen leven duurzamer in te richten. Daarnaast is er duurzame muziek van de Heren van de Schepping en is er informatiemarkt met verschillende initiatieven uit de regio die zich met duurzaamheid bezighouden.

En natuurlijk gaat u naar huis met het Nederland Leest geschenk.

Voor meer informatie zie www.bibliotheekheusden.nl/activiteiten. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen en zich te laten inspireren!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

 

Reacties