Gezond eten tijdens de feestdagen en echt goede voornemens voor het nieuwe jaar

Foto: Bibliotheek Heusden

Tijdens twee avonden in de Bibliotheek Drunen in december en januari geeft gewichtsconsulente Maartje Kamps tips om  je leefstijl te verbeteren. Ze vertelt over hoe we de feestdagen door kunnen komen zonder aan te komen en hoe onze goede voornemens voor het nieuwe jaar dit keer echt blijven volhouden.

Beide avonden zijn los van elkaar en gratis bij te wonen na aanmelding via de website van de Bibliotheek www.bibliotheekheusden.nl/activiteiten. Bovendien is er koffie of thee mét wat gezond lekkers.

Genieten zonder extra kilo’s Donderdag 12 december 19.30 uur de Bibliotheek Drunen
December is een lastige maand om aan je gezondheid te denken. De supermarkten liggen vol met snoepgoed en feestelijke gerechten die moeilijk te weerstaan zijn. Daarnaast zijn er gezellige kerstmarkten, eindejaarsborrels en natuurlijk de feestdagen zelf met feestelijke diners, lekkere hapjes en niet te vergeten alcoholische drankjes. Voordat je het weet ben je een paar kilo zwaarder en start je het nieuwe jaar met een 3-0 achterstand.

Wil je deze extra kilo’s voorkomen, maar toch kunnen genieten? Kom dan naar de lezing van Maartje Kamps van Magnivita. Tijdens deze lezing geeft zij tips om verleidingen te weerstaan en bewuste keuzes te maken in een maand van overvloed.
Daarnaast geef ik praktische voorbeelden van lekkere en toch verantwoorde borrelhapjes en geeft ze een kerstmenu een make over.

Een gezonde start in 2020

Maandag 13 januari 19.30 uur de Bibliotheek Drunen
Op 1 januari is het weer zover: veel mensen beginnen enthousiast aan hun goede voornemens, zoals afvallen, gezonder eten en meer bewegen. Maar helaas slagen er maar weinigen in om hun goede voornemens in een nieuwe gewoonte om te zetten. Hoe komt dit nu eigenlijk? En hoe kun je je goede voornemens wél volhouden? En wat is nu eigenlijk gezond eten? Door alle hypes en goeroe’s op het gebied van voeding zien veel mensen door de bomen het bos niet meer en storten ze zich vol hoop op de nieuwste afvalrage. Om er een paar weken later teleurgesteld weer mee te stoppen omdat het helemaal niet praktisch is.

In deze lezing legt Maartje Kamps van Magnivita je uit waarom goede voornemens vaak mislukken en hoe je kunt zorgen dat ze wél lukken. Ook leert ze jou de basis van een gezond voedingspatroon en wat je kunt doen als je wilt afvallen. Zonder dieet, zonder honger en met gewone voeding uit de supermarkt.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

 

Reacties