Bas van Doorn: ‘Exclusief fietsen is niet per se onbetaalbaar’

Foto: Bas van Doorn Tweewielers

“Er is veel te doen in de fietsenbranche. Juist dan is het goed te blijven streven naar kwaliteit. We hebben onderzoek gedaan naar fietsmerken die hun tijd ver vooruit zijn. Een zogeheten high-end product waarbij we zeker weten dat onze klanten er tevreden over zullen zijn. Ze zijn al tientallen jaren op straat in landen waar met name de fietssport zeer in trek is. Niet voor niets sponsort Lapierre de Franse wielerploeg Groupama-FDJ.

Bas: “Het merk Lapierre is geen hype, die nu even over de fietswereld waart. In het Franse Dijon is het merk al bekend sinds 1946. Dat het merk nu in Nederland wordt geïntroduceerd komt omdat het hele assortiment steeds beter aansluit bij de eisen die hier aan een rijwiel worden gesteld.” Met name de vraag naar de Lapierre mountainbike is groot.  “Vooral sportieve fietsers kiezen voor Lapierre. De fabriek sluit aan bij de actuele vraag. Zo hebben zowel de racefietsen, de mountainbikes als de gewone fiets allemaal een e-variant. De fiets als sportief vervoers- en trainingsmiddel komt hiermee Les vélos Lapierre: de Franse kwaliteitsfiets nu ook verkrijgbaar in Vlijmen Bas van Doorn: ‘Exclusief fietsen is niet per se onbetaalbaar’ voor de brede groep binnen handbereik. Een gevestigd fietsenmerk als Lapierre richt zich begrijpelijk op het hele gezin. Ook de kinderfietsjes zullen hier straks in de showroom te zien zijn.” Bas ziet een goede toekomst voor deze stijlvolle fietsen in zijn zaak: “Het zit in een leuke prijsklasse en aangezien er maar een beperkt aantal dealers is in Nederland, verwachten we klanten vanuit de verre omtrek.”

Kwaliteit verzekerd
Gewoon hoeft niet altijd goed genoeg te zijn, vindt de innovatieve en energieke fietsenmaker. “We bouwen graag een vertrouwensband op met onze klanten. Dat lukt het best door goede service te leveren en een eerlijk verhaal te vertellen. Daarom moeten we ook vierkant achter onze tweewielers kunnen staan. We beschouwen de Lapierre nu – naast de Merida – als onze huismerken. Qua levering en onderhoud zijn daarvan de mogelijkheden bij ons eigenlijk eindeloos.”

Vertrouwd kopen
“Onze plannen voor 2020 beginnen steeds meer vorm te krijgen” vertelt Bas met een geheimzinnige glimlach. “Naast de Lapierre en Merida zijn we dealer van Koga, van Gazelle, van Batavus, van RIH, van Jan Janssen, van Sparta, van Cortina, van Vogue. Allemaal te zien in de showroom. En als je weet hoe bij ons de aftersales werkt, dan is er in 2020 alle reden om hier eens een kijkje te komen nemen.”

Burgemeester van Houtplein 31
5251 PS Vlijmen
073 5112732
[email protected]

Openingstijden:

  • Maandag 08:30 – 18:00
  • Dinsdag gesloten
  • Woensdag 08:30 – 18:00
  • Donderdag 08:30 – 18:00
  • Vrijdag 08:30 – 18:00
  • Zaterdag 08:30 – 16:00
  • Zondag gesloten

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties