Heemkundekring Onsenoort organiseert dorpswandeling Herpt en Oudheusden

Foto: Ad Hartjes

Heemkundekring Onsenoort houdt zondag 19 januari, in samenwerking met Hermien van Toorenburg, een dorpswandeling door Herpt en Oudheusden. Het vertrek is om 10.00 uur bij café De Ploeg in Herpt. De deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

De twee uur durende dorpswandeling gaat over een route van ongeveer 5,5 km en op verschillende punten zal Hermien van Toorenburg vertellen over de natuur en over de cultuurhistorie.

De eerste uitleg is meteen al in Herpt bij de fundamenten van de Hervormde Sint Trudokerk die tijdens de bevrijding in 1944 verwoest is. De wandeling gaat vervolgens door Herpt, met zicht op het Herptse Veld, naar Oudheusden en onderweg wordt o.a. verteld ook over de vroegere griendcultuur. We komen langs het natuurgebied De Oosters en we zien hier en daar nog het Oude Maasje zichtbaar in het landschap.

De route gaat ook langs de NH-begraafplaats in Oudheusden aan de Herptseweg, over het fietspad langs de buitengracht van Heusden-Vesting en langs de begraafplaats Buytenhove aan de Heusdenseweg. Op beide begraafplaatsen zal uitleg gegeven worden over de geschiedenis ervan en verteld wordt ook over enkele grafmonumenten, o.a. het grafmonument van de stadhuisramp.

Gedeelten van het Oude Maasje zijn o.a. nog zichtbaar in Herpt en Oudheusden. Foto HBT Heusden.

 Grafmonumenten bij majestueuze beukenbomen op de NH-begraafplaats aan de Herptsweg in Oudheusden. Foto Ad Hartjes.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties