Algemene muzikale vorming voor de (jonge) kids bij Het Pieck

Foto: Het Pieck

Kinderen en muziek; dat is als 2 handen op 1 buik. Al vanaf babytijd kunnen kinderen intens genieten van versjes, zingen, klapspelletjes en bewegen op muziek. Naast dat het zo leuk is, is het ook een manier om je te ontwikkelen; zowel de taalontwikkeling, de motorische ontwikkeling als de sociaal-emotionele ontwikkeling wordt door muziek gestimuleerd.

Muziek op Schoot wordt op woensdagochtend gegeven en is een muziek-cursus voor kindjes tussen de 1 en 4 jaar en hun (groot)ouder. In de lessen wordt op professionele wijze een muzikale basis gelegd door de enthousiaste docente Christa van Hulten: “Kinderen kunnen intens genieten van muziek en muzikale spelletjes. Ze zijn vol aandacht bij het horen van geluiden, liedjes, muziek en instrumenten. Niks is leuker dan dit te ontdekken samen met papa, mama, opa of oma.”

Iedere les begint met een welkomstliedje waarbij de kindjes veilig op schoot zitten bij de (groot)ouders maar al gauw komen we in beweging! We stappen, stampen, dansen, klappen en zwaaien op muziek. Daarna spelen de kinderen liedjes mee op (kinder)muziekinstrumenten, zoals schud-eitjes, ritmestokjes en belletjes. Maar ook andere creatieve materialen als bad eendjes, wasteiltjes en vingerpopjes worden gebruikt. Bewegingsmomenten en rustmomenten wisselen elkaar af. We sluiten iedere les af met een afscheidsliedje.

Elk seizoen is er een cursus van 11 lessen. Omdat de cursussen op de seizoenen afgestemd worden kun je na afloop gewoon weer meedoen met de volgende cursus. Daarin zullen andere materialen en liedjes aan bod komen. Ook zal er wat herhaald worden omdat dat voor het kleine kind erg belangrijk is.

Bij Het Pieck maak je samen muziek!
Op donderdagmiddag kunnen kinderen van 7 tot 10 jaar samen muziek maken bij AMV Samen maak je muziek.

In 15 lessen maak je een spannende ontdekkingsreis in de wereld die muziek zo aanstekelijk maakt. Je leert wat al die bolletjes en andere geheimzinnige tekens op 5 lijntjes nu eigenlijk betekenen en wat je er allemaal mee kunt doen. Door het spelen met – en op – allerlei slaginstrumenten, komt het ritme en de toonhoogte aan bod.

We gaan zingen én onszelf daarbij muzikaal begeleiden met boomwackers, klokkenspelen en allerlei percussie- en andere instrumentjes. Naast dit alles komen in de 15 lessen ook vele verschillende instrumenten aan bod. Denk maar aan de: piano, keyboard, viool, cello, dwarsfluit, blokfluit, trompet, trombone, tuba, slagwerk en allerlei gitaren. In de les mag je die naar hartenlust uitproberen. Hierdoor weet je beter welk instrument je nou echt helemaal het einde vindt. De cursus wordt afgesloten met 3 proeflessen op het instrument naar jouw eigen keuze.

Kader
‘AMV Samen maak je muziek’ is dé basiscursus voor muzikale ontwikkeling en wordt gegeven op donderdagmiddag door Christa van Hulten. Tijden; 16.00 -16.45 in Drunen en 17.00 -17.45 in Vlijmen. De cursus ‘Muziek op schoot’ wordt in Drunen gegeven op woensdagochtend van 9.15 – 10.00 uur.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Reacties