Er komt extra laag asfalt op afrit Drunen West

Foto: FPMB

Gemeente Heusden laat weten dat er naar aanleiding van meerdere aanrijdingen en veel reacties op Facebook o.a. op Heusden.Nieuws.nl contact is geweest met Rijkswaterstaat over het gladde wegdek bij afrit Drunen-West.

Rijkswaterstaat gaat op de twee gladde stukken op dit wegdek een extra laag asfalt aanbrengen zodat het wegdek onder andere stroever wordt. Het is nog niet bekend wanneer deze werkzaamheden gaan plaatsvinden. Tot die tijd waarschuwt de politie goed op de snelheid te letten, vooral bij slecht weer. Uit recente testen is gebleken dat het huidige asfalt nog wel aan alle eisen voldoet.

Reactie van Rijkswaterstaat “Afgelopen periode hebben er inderdaad reparaties aan de verharding plaatsgevonden op de door u genoemde locatie. Bij deze reparatie is betonverharding vervangen door dichtasfaltbeton. Het aangebrachte dichtasfaltbeton voldoet aan alle gestelde eisen, ook aan de stroefheidseisen. Wij kunnen ons echter voorstellen dat de reparatievakken visueel afwijken van de rest van de weg en daardoor een bepaald effect kunnen oproepen. Daarom hebben we onze aannemer de opdracht gegeven om nog een slijtlaag op deze locatie aan te brengen, zodat de reparatievlakken visueel minder afwijken. Bijkomend effect van de slijtlaag is dat het leidt tot extra stroefheid. Dit is echter niet de aanleiding. De werkzaamheden worden komende periode ingepland en uitgevoerd. Wanneer exact is nog niet bekend.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties