Fietsen draagt bij aan een langer en gezonder leven, fietst u mee?

Laag Soeren, 16 november 2018
Fotografie voor Doortrappen.nl
Hoe ouderen(65+) actief kunnen blijven fietsen.
Laag Soeren, 16 november 2018 Fotografie voor Doortrappen.nl Hoe ouderen(65+) actief kunnen blijven fietsen.
Foto: Doortrappen

Stichting de Schroef vindt dat iedereen kan meedoen. Fietsen is een toegankelijke vorm van bewegen. Echter brengt fietsen ook risico’s met zich mee, zeker voor kwetsbare doelgroepen. Met name senioren hebben baat bij trainingen en informatie om veilig te fietsen. Met de cursus Fietsvalpreventie wil Stichting de Schroef dat men (weer) met vertrouwen op de fiets springt.

De Fietsersbond geeft aan dat jaarlijks 10.000 fietsers gewond raken door fietsongevallen. De helft hiervan is ouder dan 60 jaar. Senioren zijn niet per se brokkenpiloten. Wel fietsen zij vaker en zijn ze fysiek kwetsbaar: de gevolgen van een val zijn dan ook vaak ernstig. Daarnaast blijkt dat senioren een grotere kans hebben om te vallen met een e-bike, mede door de snelheid en het gewicht van de e-bike. Reden voor Stichting de Schroef om een Fietsvalpreventie cursus te gaan starten.

De cursus Fietsvalpreventie richt zich op het veilig deelnemen aan het verkeer en daarmee het actief deelnemen aan de maatschappij van fietsers op leeftijd. De cursus is bedoeld voor de oudere fietsgebruiker (60+), met of zonder chronische aandoening en woonachtig in de gemeente Heusden. De cursus zal in mei 2020 starten en bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Als afsluiting zal er een gezellige fietstocht georganiseerd worden. Er zijn geen kosten aan deze cursus verbonden. Geïnteresseerden kunnen zich vast voorinschrijven via [email protected]

De cursus wordt mede gefinancierd door La Vuelta Holanda 2020, Uniek Sporten en Stichting de Schroef. Stichting De Schroef is nog op zoek naar bedrijven en fondsen die het programma mee willen financieren.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen