Fietsen in tijden van corona-beperkingen

Foto: Bas van Doorn Tweewielers

Nee, door te fietsen verdwijnt het corona-virus niet. Maar wie mobiel wil blijven gaat het best met de fiets op pad. Wie gebruik maakt van een fiets vermindert daarmee het risico van besmetting. Fietsers houden afstand van elkaar en dat is erg belangrijk als je het virus niet wilt overdragen.

In het openbaar vervoer is het vaak lastig om uit de buurt van medereizigers te blijven. Vooral senioren – die nu eenmaal tot de risicogroep behoren – wordt aangeraden om de fiets te pakken. De e-bike is vooral bij de wat in leeftijd gevorderde leeftijdsgroep favoriet.

In de showroom aan het Burgemeester van Houtplein in Vlijmen (Vliedberg) staan vele honderden kwaliteitsfietsen. “We hebben zoveel fietsen op voorraad genomen omdat we weten dat er nu veel mensen zijn die het voornemen hebben een fiets te kopen. Daarbij komt dat men – met het voorjaar in zicht – zo snel mogelijk op pad wil gaan. Bij premiumdealer Bas van Doorn Tweewielers staan heel veel fietsen en e-bikes in de showroom te blinken en te wachten op een berijder.

Het succes van de e-bike
In 2019 werden er volgens cijfers van de RAI en Bovag bijna een half miljoen elektrische fietsen verkocht. “Ook bij tieners die dagelijks een flinke afstand moeten afleggen is de e-bike erg in trek. Datzelfde geldt voor ouders die hun kinderen graag met de fiets of bakfiets door het stadsverkeer naar school halen en brengen.” Bas van Doorn: “Een e-bike is een flinke investering. Daarom is een goed advies belangrijk. Dat stelt men erg op prijs en zeker als men de verhalen hoort van de fietsenkoper die voor ‘het goedkoopst’ ging. Want zodra de fiets onderhoud nodig heeft of als er technische mankementen optreden dan weet men dat men er letterlijk is ‘ingetrapt’.”

Fietsers bouwen weerstand op
Fietsen is goed voor lijf en leden. Wetenschappers geven aan dat fietsen een positief effect heeft op de bloeddruk. Ook diabetici en mensen met hart- en vaat- ziekten hebben baat bij bewegen. Wie de fiets pakt bezorgt zichzelf goede longventilatie en betere doorbloeding. Vitale longen en goede ademhaling gelden als een persoonlijke virusbescherming. ”Wij wensen alle mensen een goede gezondheid toe en helpen graag bij het maken van een verstandige keuze” aldus Bas van Doorn.

Burgemeester van Houtplein 31
5251 PS Vlijmen
073 5112732
[email protected]

Openingstijden:

  • Maandag 08:30 – 18:00
  • Dinsdag gesloten
  • Woensdag 08:30 – 18:00
  • Donderdag 08:30 – 18:00
  • Vrijdag 08:30 – 18:00
  • Zaterdag 08:30 – 16:00
  • Zondag gesloten

Reacties