Lokale nieuwswebsites steeds beter bezocht

Foto: St De Schroef

Nederlanders houden lokale en landelijke nieuwswebsites- en apps veel beter in de gaten om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen rond het coronavirus. In het weekend van 14 maart waren er twee miljoen meer Nederlanders die online het nieuws lazen dan gebruikelijk. Dat meldt Verenigde Internet Exploitanten op basis van bezoekerscijfers van een groot aantal nieuwswebsites en -apps.

Op zondag 15 maart bereikte het aantal bezoekers van nieuwswebsites een piek. Ruim negen miljoen Nederlanders lazen online het nieuws. Die dag bleek dat de uitbraak van het coronavirus grote gevolgen zou hebben voor het openbare leven. Het kabinet besloot om alle horeca, kinderdagverblijven en scholen te sluiten.

Nederlanders van alle leeftijden gaan nieuwswebsites beter in de gaten zijn gaan houden, maar met name mensen van onder de 50 jaar. Mensen van 20 tot 35 brachten in de tweede week van maart dubbel zoveel tijd door op nieuwswebsites als gebruikelijk.

Nieuws.nl
De onderzoekers zien het bereik van nieuwswebsites duidelijk toenemen sinds vrijdag 21 februari. De sites van Nieuws.nl zijn de cijfers verdubbeld. Nieuws.nl beheert een groot aantal lokale sites in Nederland, waar onder Heusden.nieuws.nl  Zo kende Heusden Nieuws de afgelopen weken een recorddrukte, met een piek toen bekend werd dat er een eerste corona-patiënt in Heusden positief was getest en op 15 maart toen de landelijke maatregelen in de strijd tegen corona bekend werden gemaakt.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Reacties