Wolf gespot in Haarsteeg

Foto: ZLTO Beeldbank 2020

De wolf is zondagochtend gespot in de Haarsteegse polder. Het dier liep over de weilanden richting het Engelermeer en werd vastgelegd op foto’s van ZLTO de Langstraat

“We hadden gehoopt dat de wolf naar een andere omgeving zou zijn gegaan. Helaas is de wolf vanmorgen weer gespot in de Haarsteegse polder, de wolf liep over weilanden heen richting het Engelenmeer.

De foto’s van deze ochtend zijn gemaakt door de eigenaar van het land in bijzijn van een medewerker gemeente Heusden en een onafhankelijke wolven deskundige. Ook is een drone ingezet om het gebied te controleren.

Op dit moment hebben de meeste agrarische de schapen, veulens en kalveren in de nachten binnen of in een nachtkraal staan.
De nachtkraal staat dan in een weiland waarin iedere avond de dieren er in worden gezet. Dit omdat er helaas niet voldoende speciale netten (netten die gemaakt zijn om de wolf buiten te houden) om het gehele grasgebied (het weiland dus) af te zetten.” Aldus de reactie van ZLTO de Langstraat op Facebook

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen