Situatie met dieren in Haarsteeg heeft nog steeds de volle aandacht

Foto: FPMB Erik Haverhals

De situatie met de dieren in Haarsteeg houdt de gemoederen nog flink bezig. Dat is ook begrijpelijk gezien de zorgen die er zijn en de zaken die eerder zijn geconstateerd. We maken ons allemaal zorgen om de dieren en hun welzijn en willen dierenleed in de toekomst voorkomen.

Daarom heeft deze casus dan ook nadrukkelijke aandacht van de gemeente, de Landelijke Inspectie Dienst (LID), de Dierenpolitie, de NVWA en het Openbaar Ministerie. Ook al ziet men dat misschien buiten niet altijd direct, er wordt hard aan gewerkt om misstanden tegen te gaan en overtredingen aan te pakken.

Strafrechtelijk onderzoek na aangifte gestolen pups

Het is begrijpelijk dat veel mensen zich afvragen wat de overheid doet aan deze situatie en of de overheid überhaupt wel iets doet. De verschillende overheidsdiensten doen een heleboel. De Landelijke Inspectie Dienst (LID) en de Dierenpolitie zijn regelmatig op locatie om toe te zien op de behandeling van de dieren en op het handelen van de dierenhouder. De NVWA heeft overtredingen geconstateerd en houdt toezicht op daarover gemaakte afspraken.

Er lopen bovendien meerdere onderzoeken, waaronder een strafrechtelijk onderzoek naar aanleiding van de aangifte over gestolen pups. Tenslotte dient er binnenkort een rechtszaak die voortkomt uit zaken die in 2017 zijn geconstateerd.

Betrokkenheid en communicatie
Het doet goed dat zoveel mensen begaan zijn met het welzijn van de dieren. Van meerdere mensen hebben we meldingen en beeldmateriaal gehad, die worden meegenomen in de diverse onderzoeken. Ook de betrokkenheid van Stichting Annemieke waarderen we zeer.

Helaas kunnen we niet zo uitgebreid communiceren als mensen van ons vragen. Dat komt omdat we uiteraard lopende onderzoeken en de rechtszaken niet willen schaden. We hopen dat hier begrip voor is. Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: dierenleed bestrijden en dierenwelzijn bevorderen.

Melding doen
Alle mails via [email protected] over de situatie in Haarsteeg worden gebundeld en doorgestuurd naar de juiste instanties. Uiteraard kunnen mensen hun melding ook rechtstreeks doen bij de NVWA op telefoonnummer 0900-03 88 of bij de Dierenpolitie via het telefoonnummer 144.

Eerdere berichten
Hieronder tref je een opsomming aan de eerdere nieuwsberichten van afgelopen weken:
NVWA-inspectie bij dieren in Haarsteeg
Dood paard aangetroffen in weide in Haarsteeg

Bron: Gemeente Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties