Veteranendag 27 juni

Foto: WGF

Op zaterdag 27 juni 2020 bedankt Nederland de veteranen die ingezet zijn in dienst van de vrede, nu en in het verleden. Nederland uit dan zijn waardering voor het werk van de Nederlandse veteranen.

Maar liefst 110.000 mannen en vrouwen zijn in ons land veteraan. Zij werden ingezet bij vredes- en oorlogsmissies (Van de Tweede Wereldoorlog tot en met Mali) in Nederland of in het buitenland. Ook in onze gemeente wonen ruim 250 veteranen. Je ziet het niet aan hen, maar zij zijn het wel!

Tijdens de lokale veteranendag, die in overleg met de veteranen altijd eind oktober wordt gevierd, geven we veteranen een gezicht , soms letterlijk, zoals bij de fototentoonstelling afgelopen najaar waarbij veteranen samen met een kind of kleinkind werden geportretteerd: De volwassen veteraan die de vrede doorgeeft aan de jongere generatie.

Met de veteranenwerkgroep is de gemeente in overleg over de vormgeving van de veteranendag die op 31 oktober 2020 zal worden gehouden. Afhankelijk van de dan geldende regels vanwege het coronavirus, is de hoop we dat we die dag een mooie invulling kunnen geven waarmee wij ons respect en waardering kunnen tonen.

Op zaterdag 27 juni is de landelijke veteranendag te volgen via het programma dat door de NOS integraal live uitgezonden wordt van 12.45 tot 13.45 uur op NPO1. In de avond zendt de NOS een samenvatting uit van 19.15 tot 19.45 op NPO2.

www.veteranendag.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties