Ontdek de fietsroute Linie 1629 met de speciale tijdreis-app!

Foto: Linie 1629

Twee ooggetuigen uit de Tachtigjarige Oorlog nemen je mee op reis en vertellen over de spannende historische gebeurtenissen tijdens het Beleg van ’s-Hertogenbosch.

Prachtige natuur en indrukwekkende cultuurhistorie wisselen elkaar voortdurend af in deze fietsroute door gemeenten Vught, Sint-Michielsgestel, Heusden en ‘s-Hertogenbosch.

Fiets (of wandel) langs de oude linie van 1629 en ontdek de historie van het Beleg van ‘s-Hertogenbosch. Over een lengte van 49 kilometer wisselen prachtige natuur en indrukwekkende cultuurhistorie elkaar voortdurend af.

De fietsroute Linie 1629 volgt de restanten van de aangelegde vestingwerken en voert je langs de meest belangrijke plekken van het Beleg van ‘s-Hertogenbosch. Ontdek de belangrijke militaire werken uit de Tachtigjarige Oorlog en geniet van de mooie natuur en vergezichten. Gedurende de route zijn voldoende gezellige horecapunten met terras om even te ontspannen en te genieten van een hapje en een drankje. Een prachtige afwisselende route van 49 kilometer door ’s-Hertogenbosch, Heusden, Sint-Michielsgestel en Vught.

https://www.facebook.com/gemheusden/videos/562068214699598/?t=2

Langs de gehele route zijn speciale borden geplaatst met ‘Linie 1629’. De route is op elk gewenst punt te beginnen en loopt in een gesloten cirkel om de stad heen.

De Linie 1629 route app
Ontdek het verhaal over het Beleg van ’s-Hertogenbosch met de gratis AR/VR route app! De route app van Linie 1629 neemt je mee in een reis naar het Beleg van ’s-Hertogenbosch tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Via de camera op je telefoon kun je twee oorlogscorrespondenten uit de 17e eeuw laten verschijnen in Augmented Reality (AR). Deze gidsen maakten het beleg zelf mee en vertellen je over de spannende historische gebeurtenissen. Dat doen zij vanuit het perspectief van de Republiek én de Spaanse Nederlanden.

Op een aantal punten langs de route zijn 360-graden panorama’s te bekijken. Hier kun je in Virtual Reality (VR) zien hoe de oude belegeringswerken er uit zagen. Ook geeft deze app je interessante achtergrondinformatie met wist-je-datjes, kaartmateriaal, afbeeldingen en zelfs originele krantenberichten uit 1629!

Download de gratis app
We adviseren om de app te downloaden via een wifi-netwerk. Minimale specificaties smartphone: vanaf iOS iPhone 6s. Op iPhone X & XS draait de app het beste. Voor Android zie de volledige lijst met ondersteuning voor Augmented Reality.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

 

 

 

 

Reacties