Tweede concert Brabants Orgelproject in Heusden

Foto: Brabant Orgelproject

Op zaterdagavond 4 juli 2020 vindt er een uniek concert plaats in de imposante Catharijnekerk te Heusden. Reinier: “Een feest om weer een concert met publiek te mogen geven”   

De bevlogen musicus Reinier Korver uit Werkendam is bezig met een ambiteus videoproject om de historische orgels die de provincie Noord-Brabant rijk is vast te leggen.

Ook in Heusden hebben er opnames plaatsgevonden. Reinier Korver en gastorganist Mark Brandwijk laten het orgel in alle veelzijdigheid horen.

Tijdens dit concert spelen deze musici een prachtig programma waarin het stralende Lohman-orgel in alle veelzijdigheid te horen is. Prachtige werken van onder andere Bach, Buxtehude en Karg-Elert passeren de revue. Tijdens dit avondconcert(!) spelen de heren ook in samenspel op de beide orgels die de kerk rijk is.

Reserveren voor dit concert is verplicht en kan via de website www.brabantsorgelproject.com/concerten.

Er is plaats voor maximaal 100 bezoekers, die verspreid door de kerk heen opgesteld zullen worden volgens de richtlijnen die gelden vanaf 1 juli. Aanvang 20:00 uur. Eindtijd ca 21:15 uur. Adres van de kerk is: Breestraat 2, Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties