Wandel mee door de paarse pracht in Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen

Foto: Sylvester van Drunen

Het is bijzonder genieten in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen: de heide staat nu uitbundig in bloei. Wandel je zaterdag 22 augustus van 10.00 tot 12.00 uur met ons mee?

Paarse pracht
Een bezoek aan de Loonse en Drunense Duinen is altijd een belevenis. De wind kan op veel plekken ongestoord waaien en zorgt voor een steeds veranderd landschap. Ieder seizoen heeft zijn eigen charme. Wanneer je nu de duinen in gaat, kun je echt genieten van het prachtige paars van de bloeiende heide. Onze duingids neemt je deze ochtend graag mee naar de mooiste plekjes. De bloei van de heide lokt ook allerlei dieren; misschien komen we het heideblauwtje nog wel tegen. Deze schaarse vlinder komt lokaal voor op hogere zandgronden.

Informatie en aanmelden
• Meld je vooraf aan via de activiteitenkalender www.np-deloonseendrunenseduinen.nl dan zorgen wij voor voldoende gidsen.
• Vertrekpunt: parkeerterrein De Roestelberg, Roestelbergseweg 2, 5171 RL Kaatsheuvel
• Graag om 09.45 uur aanwezig zijn zodat de groep op tijd kan vertrekken.
• Honden mogen helaas niet mee.
• IVN organiseert deze wandeling. Bereikbaar via 06-30119203 (kantoortijden) of [email protected]

Over IVN
IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties