Virtueel La Vuelta Holanda fietsen met Lars Boom

Foto: Beverwijk.nieuws

Dit weekend had de Vuelta de tweede etappe door onze gemeente Heusden gefietst maar door de corona is dit afgelast. Wielerfans kunnen wel  de La Vuelta Holanda etappe Breda – Breda fietsen. Virtueel wel te verstaan, via het wielerplatform Bkool.

De gehele week is het online mogelijk om zelf door de Bredase straten te rijden waar nu eigenlijk de profs hadden moeten strijden om de iconische rode trui. Zondag 16 augustus wordt de week afgesloten met een evenement in de Koepel waar oud etappewinnaar Lars Boom bij aanwezig is.

Aanmelden en meefietsen
Aanmelden voor het slotevenement kan via: www.brabantsport.nl/vamos-brabant/. De route is online te fietsen via: www.bkool.com/en/community/race/vamos-brabant. Aanmelden voor beide is gratis.

Net zoals de profs
De etappe kenmerkt zich door al het moois wat Breda en omgeving te bieden heeft. De route passeert onder andere de Grote Kerk, maar ook langs andere hoogtepunten zoals Stadspark Valkenberg en het Mastbos. Het parcours wordt niet alleen verreden door Brabanders, maar wereldwijd zullen fietsers virtueel Breda ontdekken.

Slotevenement met Lars Boom
Op zondag 16 augustus sluiten de wielerweek af met een slotevenement in de Bredase Koepel. Hier fietsen 75 fans samen met Lars Boom de virtuele etappe op fietstrainers en spinningbikes. Naast het fietsen worden er wieleranekdotes opgehaald en deelt Boom zijn ervaringen als voormalig Vuelta etappewinnaar.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties