Goede communicatie voor slechthorenden is van levensbelang

Foto: Brabant Oor

In een tijd waarin iedereen probeert om op een verantwoorde manier met sociale contacten om te gaan, toont onderzoek aan dat slechthorenden zonder hoortoestellen of slecht afgestelde hoortoestellen al snel in een sociaal isolement dreigen te komen.

Het is goed om te weten dat er mogelijkheden zijn om iedereen op afstand van dienst te zijn aldus Alexander Vermeer van Brabant Oor.

Een van de oplossingen is de mogelijkheid om hoortoestellen op afstand bij te stellen vanuit onze audicienswinkel in Waalwijk. De afgelopen periode hebben we gebruikt om met alle fabrikanten van ideeën te wisselen om deze vorm van service aan te gaan bieden. We willen juist nu, ‘in het nieuwe normaal’, in contact blijven met onze klanten.  Als het advies van de regering is om onnodige bijeenkomsten zoveel mogelijk te vermijden en minimaal anderhalve meter afstand te houden, past deze nieuwe service precies in dit plaatje. Telecare of Brabant Oor Online, geef het maar een naam. Het doel is het zelfde: waar u ook bent, thuis, op vakantie of aan de andere kant van de wereld, wij kunnen u blijven ondersteunen met onze hoorzorg op afstand aldus Brabant Oor.

Hoe wij met deze vernieuwende service omgaan is sterk afhankelijk van het merk hoortoestel en de communicatie mogelijkheden daarvan. Het is belangrijk dat uw hoortoestel gekoppeld is met uw smartphone. Sommige hoortoestelmerken werken met videobellen zodat wij direct een instelling kunnen aanpassen. U kunt dan in uw eigen omgeving de veranderingen direct ervaren. Andere merken werken met een soort sms bericht. U stuurt een bericht met uw bevindingen en wij sturen u een bericht met gewenste aanpassingen terug. Met slechts een druk op de knop heeft u direct het gewenste resultaat in uw hoortoestel staan.

 

Overigens start een aanpassing van uw hoortoestellen altijd eerst met een bezoek aan onze winkel want wij blijven het persoonlijke contact belangrijk vinden. Een goede controle van het oor is onmogelijk via internet te doen. Voor een serieuze aanpassing zijn een uitgebreide intake, anamnese en aanvullende metingen benodigd. Daarnaast is een juiste aanpassing belangrijk waarbij de oorschelp, de gehoorgang en het trommelvlies beoordeeld moeten worden. Onopgemerkte afwijkingen of ontstekingen kunnen namelijk vergaande gevolgen hebben. Wilt u weten of uw hoortoestel ook geschikt is voor deze service op afstand, bel dan Brabant Oor 0416-778 660.

Bloemenoordplein 38a
5143 TC  Waalwijk
0416-778 660
[email protected]

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties