Op zoek naar een PlayStation 5? Kijk dan uit voor oplichters op Marktplaats en eBay

Foto: Pixabay

19 november is het zover: dan kunnen Nederlandse gamers de PlayStation 5 aanschaffen. MediaMarkt en Bol.com deden de console echter al in de voorverkoop, maar de voorraad was razendsnel uitverkocht.

Woekerprijzen zijn het gevolg, maar ook oplichting op handelsplaatsen als Marktplaats en eBay is een reëel risico.  De vraag naar de PlayStation 5 is groot, blijkt uit de stormloop op retailers zoals Amazon, Bol.com en MediaMarkt, die er als eerste webshops bij waren met de voorverkoop. Alledrie waren ze binnen enkele tientallen minuten door hun voorraden heen, zo meldt het AD. Zowel de schijfloze versie van 400 euro als de versie met een blu-raystation van 500 euro waren in een mum van tijd uitverkocht.

Bol.com weet op dit moment niet wanneer de console weer voorradig is. De webcare laat op Twitter weten: ‘Niet getreurd, de PS5 zal uiteindelijk weer beschikbaar komen op onze site. Helaas is het op dit moment niet bekend wanneer dit het geval zal zijn. We adviseren je de productpagina in de gaten te houden’.

Bij MediaMarkt was dat ongeveer hetzelfde verhaal: de voorraad was binnen een kwartier weg en was om te beginnen al ‘extreem schaars’. Wel kun je terecht in de winkels om een bestelling te plaatsen, al is een aanbetaling van vijftig euro verplicht. De consoles worden te zijner tijd in chronologische volgorde uitgeleverd op basis van de beschikbaarheid.

Andere partijen, waaronder Coolblue en Wehkamp, laten weten niet aan pre-orders te doen. De enorme vraag en de beperkte beschikbaarheid zijn voor deze bedrijven redenen om er niet aan te beginnen.

Te laat? Woekerprijzen op Marktplaats en eBay
Door de wekker geslapen, of was je om een andere reden verhinderd? Dan is de kans groot dat je flink zit te balen als je te laat was. Een rondgang op Marktplaats leert ons dat prijzen van duizend euro bepaald geen uitzondering zijn.

Bron: Opgelicht?!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties