Doe mee aan ‘Mijn Leefstijl’

Foto: Pixabay

In de gemeente Heusden heeft bijna de helft van de volwassenen overgewicht. Bij ouderen is dit percentage 65%. Dit is een hoger percentage dan in de regio en hoger dan het landelijke gemiddelde van 59%.

Overgewicht wordt vaak veroorzaakt door een combinatie van factoren, zoals ongezond eten, te weinig bewegen, veel stress. De oplossing vraagt dan vaak om een verandering van leefstijl en dat kan lastig zijn. Stichting de Schroef kan je hierbij helpen via het programma ‘Mijn Leefstijl’.

Wat is Mijn Leefstijl
Het programma ‘Mijn Leefstijl’ duurt 24 maanden. Het bestaat uit leefstijlcoaching en een beweegprogramma. Je wordt begeleid door een leefstijlcoach en een buurtsportcoach. Met de leefstijlcoach heb je vier individuele gesprekken en acht groepsbijeenkomsten per jaar. Thema’s die aan bod komen zijn bewegen, voeding, slapen, ontspanning, stress, energie- en timemanagement. Het beweegprogramma duurt drie maanden. Dit is een laagdrempelig, gevarieerd beweegprogramma in een kleine groep, onder begeleiding van een deskundige trainer.
Voor wie is Mijn Leefstijl
Het programma ‘Mijn Leefstijl’ wordt georganiseerd voor inwoners van de gemeente met een BMI boven de 30 of een BMI boven de 25 met aanwezigheid van één of meerdere gewichtsgerelateerde risicofactoren zoals hart- en vaatziekten, Diabetes Mellitus Type 2, slaapapneu of artrose. Body Mass Index (BMI) is een index voor het gewicht in verhouding tot lichaamslengte en geeft een schatting van het gezondheidsrisico van je lichaamsgewicht. Dit kun je makkelijk berekenen via www.voedingscentrum.nl

Kosten
Het onderdeel leefstijlcoaching wordt volledig vergoed vanuit de basiszorgverzekering en heeft geen invloed op het eigen risico. Het beweegprogramma kost € 25,00 per maand voor een periode van drie maanden. Mensen met een HeusdenPas betalen de helft van de kosten.

Is deelname vanwege deze eigen bijdrage niet mogelijk?
Neem dan contact op met Stichting de Schroef voor een passende oplossing. Kijk voor meer informatie over ‘Mijn Leefstijl’ op www.stichtingdeschroef.nl.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties