Corona-maatregelen worden weer aangescherpt

Foto: Kees Vos Fotografie

Vanwege het sterk stijgende aantal coronabesmettingen heeft het kabinet de regio Brabant-Noord, waar ook de gemeente Heusden onderdeel van is, verhoogd naar de status ‘zorgelijk’. Daarmee gelden vanaf zondag 27 september 18.00 uur een aantal nieuwe maatregelen.   

We zien dat het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen toeneemt. En er zijn zelfs weer sterfgevallen te betreuren. “Als deze trend zich doorzet, zijn we binnenkort weer in de situatie zoals we die zagen in het voorjaar. U herinnert zich de beelden nog; overvolle Ic’s, overwerkt zorgpersoneel, rouwstoeten in de straat, geïsoleerde, wegkwijnende ouderen in verpleeghuizen. Een situatie waar niemand meer naar terug wil. We bevinden ons in een zorgelijke fase. Een fase waarin we alle zeilen bij moeten zetten om het coronavirus eronder te krijgen”, stelt burgemeester Jack Mikkers, voorzitter van de Veiligheidsregio VRBN, in een gezamenlijke verklaring.

“Maar we kunnen het tij misschien nog keren. Dat kunnen we alleen samen. Het virus verspreidt zich namelijk niet vanzelf. Wij zorgen daarvoor. En wij kunnen en moeten de stijging van het aantal besmettingen omlaag brengen. Thuis, op ons werk, bij de voetbalclub en in de kroeg.”

Aanvullende maatregelen die vanaf zondag 27 september 2020, 18.00 uur in de gemeente Heusden gelden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties