Gratis mondkapje voor winkelend publiek in vesting Heusden

Foto: Hof van Heusden

Mensen die in de vesting Heusden gaan winkelen maar geen mondkapje bij zich hebben, kunnen vanaf heden een gratis mondkapje bij de ingang van de winkel krijgen. De actie is een initiatief van Theo en Petri Nieuwenhuis van foodspecialiteitenwinkel Hof van Heusden. De gemeente Heusden draagt bij in de kosten.

 Nieuwenhuis merkte de afgelopen dagen dat zijn klanten best bereid zijn om een mondkapje te dragen, maar dat ze dat vaak niet bij zich hebben of er eenvoudigweg niet bij stil staan. “Met deze actie wil ik een bijdrage leveren aan die bewustwording”, verklaart Theo Nieuwenhuis. Ook de gemeente vond het  een mooi initiatief om het winkelend publiek op deze manier bewust te maken van het belang van mondkapjes. “Zo mooi dat we hebben besloten om de ondernemers van de vesting Heusden hierbij financieel te ondersteunen”, aldus wethouder Thom Blankers. 

 De mondkapjes zijn inmiddels geleverd in de vesting. De eigenaren van stadsslijterij De Waterdrager en Hof van Heusden gaan ervoor zorgen dat de mondkapjes bij de overige winkels terecht komen. Natuurlijk kunnen de winkeliers de mondkapjes ook zelf afhalen bij Hof van Heusden of De Waterdrager, zolang de voorraad strekt.

Vlijmen en Drunen
Aankomende week worden er ook mondkapjes verdeeld over de winkels in de winkelcentra centrum Vlijmen, Vliedberg en Drunen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties