Plannen voor de Roeivijver in Drunen

Foto: Ad Hartjes

Eind 2019 heeft BillyBird B.V. een initiatief bij de gemeente gepresenteerd om bij de Roeivijver in Drunen een recreatiepark met zwemfunctie te ontwikkelen. Het betreft een globaal idee dat volgens de ondernemer stap voor stap tot stand kan komen en waarbij hij nauw wil samenwerken met omwonenden en andere belanghebbenden.

Zowel Provincie als gemeente vinden dat een recreatieve ontwikkeling van de Roeivijver een interessante aanvulling kan zijn op de Loonse en Drunense Duinen, bijvoorbeeld als vertrekpunt om het gebied te bezoeken of als extra voorziening om de toeristische druk te spreiden.

Verdere concretisering
De afgelopen periode heeft de ondernemer verkennende gesprekken gevoerd met de gemeente en met andere belanghebbenden. Mede op basis daarvan heeft het college deze week besloten om BillyBird een
verdere concretisering van de door haar beoogde ontwikkeling van de Roeivijver te vragen. Daarbij wordt nadrukkelijk aandacht gevraagd voor een vlekkenplan en de dialoog met de omgeving. Vervolgens worden de mogelijkheden verkend om tot een intentieovereenkomst met BillyBird te komen.

Ander initiatief
In de tussentijd heeft een omwonende van de roeivijver aangegeven dat zij samen met andere omwonenden en een ondernemer ook een idee heeft voor de ontwikkeling van recreatieve functies in het gebied. Binnenkort presenteren zij hun vlekkenplan aan de gemeente. Wellicht bestaat de mogelijkheid voor samenwerking tussen beide initiatieven.

Bron: Gemeente Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties