Wit poeder gevonden in Hedikhuizen

Foto: Gemeente Heusden

Op de afgelegen parkeerplaats aan de Bokhovenseweg in Hedikhuizen is deze week een witte substantie aangetroffen. Het ging om wit poeder.

De politie heeft tevens geconstateerd dat het om drugsafval gaat en doet verder onderzoek. De gemeente hebben Strukton ingeschakeld om het goedje op te ruimen en zullen deze locatie in de gaten houden.

Niet weg kijken
We hebben het veel liever over alle mooie dingen in onze gemeente, maar kunnen niet wegkijken voor criminele activiteiten. In dure woorden ook wel ondermijning genoemd. Dit is een criminele vermenging van de boven- en onderwereld die de veiligheid en leefbaarheid aantast en de belastingbetaler miljoenen per jaar kost. In Heusden werken we hard aan het bestrijden van criminaliteit. Hierbij gaat het niet om de misdrijven zelf, maar om de gevaarlijke situaties die ontstaan voor onze inwoners. Denk bijvoorbeeld aan het grote risico dat een hennepkwekerij of drugslab betekent voor omwonenden.

We doen dit samen met veel partners. De gemeente Heusden, de politie, Baanbrekers en Woonveste werken bijvoorbeeld samen in het Heusden Interventieteam (HIT). Dit team treedt op tegen de schending van de veiligheid en leefbaarheid, pakt fraude en overlast aan en wordt ingezet bij situaties waarbij een reguliere aanpak niet leidt tot een gewenste (structurele) oplossing. Het team richt zich onder andere op de huisvesting van arbeidsmigranten, woonoverlast, risicovolle branches en bedrijfsverzamelgebouwen.

Help jij mee?
Het aanpakken van ondermijning kunnen wij niet alleen. Jouw hulp is onmisbaar! Meld verdachte situaties bij de Politie of via Meld Misdaad Anoniem. Meld je aan bij de buurtwhatsapp of Buurtpreventie. Je kunt een anonieme melding ook doorgeven bij de gemeente, wij behandelen jouw informatie strikt vertrouwelijk. Wil je weten wat er in 2020 aan acties geweest zijn? Lees dan verder…

Op de hoogte blijven?
Wil jij op de hoogte blijven van de acties die wij, samen met verschillende partners, uitvoeren? Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief. Hieronder kun je de vorige nieuwsbrieven teruglezen:

Maak nu een melding van criminele activiteiten

Reacties