Waarschuwing voor mobiel banditisme

Foto: Politie

In de afgelopen week werd 7x ingebroken in geparkeerde voertuigen in de gemeente Waalwijk. De week daarvoor was het 9x raak. De inbraken variëren van diefstal van een katalysator van onder de auto.

Ook was er diefstal van kentekenplaten tot inbraak in de auto met als buit de airbags en het ingebouwde navigatiesysteem. In sommige gevallen is sprake van zogeheten mobiel banditisme.
Mobiel banditisme is een vorm van internationaal georganiseerde criminaliteit. Het gaat hierbij om rondtrekkende bendes die delicten plegen als babbeltrucs, zakkenrollerij, (auto)inbraken, winkel-, metaal- en autodiefstal. De leden van deze bendes verblijven in Nederland zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De politie heeft uw hulp nodig om deze daders te kunnen pakken. Ziet u een verdachte situatie bel 112. Hoort/Ziet u de autoinbraak gebeuren bel ook direct de politie en onthoud een eventueel kenteken van de dader(s) en de rijrichting. Heeft u (dashcam) beelden van de daders laat het dan ook de politie altijd weten.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

Reacties