“Van Het Concert Des Levens Krijgt Niemand Een Program”

Foto: Romy v.d. Ham

In haar nieuwste zangspektakel brengt Heusdenaar Els Pfann een ware ode aan de ziel van het leven. Ze overstijgt daarbij het gebruikelijke Nederlandstalige levenslied door in alle oprechtheid en kwetsbaarheid diepe sleutelmomenten uit haar eigen leven te delen. “Het leven is een sprookje – echt niet alleen rozengeur en maneschijn, maar het ‘monster’, de strijd tussen ‘licht’ en donker’ komt er altijd in voor”.

Met het delen van markante levensmomenten over vreugde en pijn wordt de toehoorder een spiegel van herkenning voorgehouden. Hoe onze levens dan ook ogenschijnlijk van elkaar verschillen, in essentie zijn we allemaal op zoek naar hetzelfde, “noem het geluk, liefde, de bron of hoe je maar wilt”.

Pfann vergezelt haar zangtalent met oogstrelende kijktaferelen en weet tijdens dit concert ruim anderhalf uur bijna iedereen individueel het gevoel te geven dat het ook om zijn of haar eigen leven draait. Ze is niet bang om met humor en de wijsheid van een pure levenskunstenaar te kijken naar alle positieve emoties en weggedrukte pijn, verdriet en frustratie in het hart. Na vallen en opstaan, met een voorgenomen alcoholvrij jaar en de komst van corona, slaagt ze er uiteindelijk in om alle gevoelens en emoties binnen haarzelf te verenigen. Vanuit dat stuk  heelheid in haar ziel, ontdekt ze hoe ze zich niet langer laat leven door louter gedachtes en emoties, maar door inspiratie vanuit de bron in haar ziel.

Het nieuwste concert van Els Pfann bruist van begin tot eind. Alle zintuigen worden letterlijk geprikkeld. Met integere levensverhalen over liefde, geluk en dood, laat Els Pfann zien hoe je alles vanuit liefde, empathie en zachtheid kunt benaderen. Ze laat je tegelijkertijd voelen hoe de inspiratie van het Goddelijke altijd dwars door alles heen weet te schijnen, als we er maar voor open kunnen en willen staan. Voor Kunst met een hoofdletter hoef je niet perse naar de theaters met de grote namen. In de Grote of Catharijnekerk in Heusden kun je het ook proeven. Het eerstvolgende concert van Els Pfann staat daar gepland op zaterdag 20 maart 2021. Vanwege corona zal het op die dag waarschijnlijk om twee kleinschalige concerten gaan met een sterk beperkt aantal mensen in een grote ruimte. Kaarten zijn nu alvast te reserveren voor een bedrag van € 22,50  via [email protected].

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

Reacties