Koen Franken en Jikke van den Besselaar nieuwe jeugdburgemeesters!

Woensdagavond 9 december zijn de nieuwe jeugdburgemeesters van de gemeente Heusden gekozen voor 2021. De nieuwe jeugdburgemeesters zijn Koen Franken en Jikke van den Besselaar. In tegenstelling tot voorgaande jaren zat de raadzaal in het gemeentehuis van Vlijmen dit keer alleen vol met kinderen uit verschillende groepen 7 van de Heusdense basisscholen.

In verband met de coronamaatregelen mocht er dit keer maar één ouder aanwezig zijn. Andere ouders, opa’s en oma’s, overige familieleden en klasgenootjes keken via de livestream trots toe hoe eenentwintig kinderen een gooi deden naar het jeugdburgemeesterschap voor 2021. Op het hoogtepunt keken er maar liefst 140 mensen naar de uitzending.

Achttien meiden en drie jongens presenteerden zich deze avond voor een selectiecommissie bestaande uit burgemeester Willemijn van Hees en wethouder Peter van Steen van de gemeente Heusden en Elly Sebregts van Scala Scholen.

Presentaties
In de presentaties kwamen verschillende thema’s voorbij. Bijvoorbeeld de verkeersveiligheid verbeteren door meer zebrapaden aan te leggen. Of meer groen in de openbare ruimte te planten om duurzaamheid in de gemeente te verbeteren. Verder werd er geopperd om een spelletjesmiddag te organiseren voor Heusdense senioren om eenzaamheid in deze coronatijd tegen te gaan. Ook waren er ideeën om pesten te stoppen door meer in gesprek te gaan met elkaar.

Toen de klok 21.00 uur sloeg kwam de selectiecommissie met het langverwachte besluit. Volgens burgemeester Willemijn van Hees gingen er geen verliezers naar huis. ‘’Ik ben ontzettend trots dat er 19 ambassadeurs het gemeentehuis verlaten’’, aldus burgemeester Willemijn van Hees. Alle kinderen werden dan ook uitgenodigd om het komende jaar mee te blijven denken, als heuse ambassadeurs, om bij elkaar te komen en verder te praten over belangrijke thema’s en oplossingen in de gemeente.

De deelnemers waren:
Amelie van Orsouw
Elza van Dal
Esther van den Broek
Fleur Hoogendoorn
Guusje van Esch
Isa Beau Vlamings
Usabelle Kok
Janne Swinkels
Jikke van den Besselaar – burgemeester 2021
Koen Franken – burgemeester 2021
Lara Lensen
Lotte de Ree
Maud de Corle
Milan van Keulen
Misia Paluch
Pien van Houwelingen
Rens Buijs
Sus van Hulten
Tess Groenendaal
Yara van Helvoort
Al  de niet gekozen zijn ambassadeur van Heusden geworden in 2021.

Taken jeugdburgemeester
In de vergadering van 15 december 2020 worden de nieuwe jeugdburgemeesters aan de gemeenteraad van Heusden voorgesteld, waarna zij officieel de ambtsketen overhandigd krijgen van Eefje en Noah, de jeugdburgemeesters van 2020. De jeugdburgemeesters gaan voor de periode van één kalenderjaar met of namens de burgemeester de gemeente vertegenwoordigen bij evenementen, herdenkingen en bijzondere ontvangsten.

Alle activiteiten van de jeugdburgemeesters kun je volgen via hun Facebookpagina en webpagina www.heusden.nl/jeugdburgemeesters

Foto’s Wil Gulpen

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

Reacties