Inleveractie voor verboden vuurwerk op zaterdag 19 december

Foto: Flickr.com

Door het vuurwerkverbod dat dit jaar geldt, zijn bepaalde typen vuurwerk nu verboden. Het hebben en vervoeren van dit vuurwerk is daarmee illegaal geworden. Gemeenten in de regio, waaronder ook Heusden, organiseren daarom samen met de politie op zaterdag 19 december een moment waarop je dit illegale vuurwerk kunt inleveren.

Inleverpunten
Je kunt het vuurwerk op zaterdag 19 december inleveren op twee locaties in de gemeente Tilburg.
< Van 09:00 tot 12:00 uur: parkeerterrein White Demons/OJC’98, Koningsoordlaan in Berkel-Enschot
< Van 13:00 tot 16:00 uur: parkeerterrein TSV Gudok, Spaubeekstraat 201 in de Reeshof

Het inleverpunt is niet beschikbaar voor handelaren en verkooppunten. Voor hen zijn er andere regelingen beschikbaar en lopen er nog landelijke gesprekken. Bij het inleverpunt is een speciaal transportbedrijf aanwezig. Zij nemen het vuurwerk in en vervoeren dit veilig naar een innamepunt waar het vernietigd zal worden. Het tijdelijke vuurwerkverbod geldt niet voor vuurwerk uit de zogeheten F-1 categorie. Dit is een licht soort vuurwerk, zoals sterretjes, trektouwtjes en sierfonteintjes.

Vervoer en bezit
Het vervoer en bezit van vuurwerk is op dit moment niet toegestaan. Tijdens de inleverdag treden het Openbaar Ministerie en de politie niet op als je aannemelijk kunt maken dat je onderweg bent naar het inleverpunt. Na de inleveractie wordt er samen met de politie in de regio volop ingezet op controles rondom de opslag van vuurwerk in garageboxen en opslagloodsen.

Coronamaatregelen bij inleveractie
We roepen je op om met de auto en alleen te komen en bij klachten thuis te blijven. Op de inleverlocatie worden specifieke aanwijzingen gegeven om het inleveren veilig te laten plaatsvinden.

Druk op ziekenhuizen
Met het verbod op vuurwerk hoopt het Kabinet de werkdruk in de zorg rond de jaarwisseling niet verder op te laten lopen De laatste jaarwisseling belandden zo’n 1300 mensen in ziekenhuizen en op huisartsenposten met vuurwerkletsel. Ook het handhaven van de openbare orde zou tijdens de jaarwisseling op veel plekken in het land moeilijker zijn als daar vuurwerkincidenten bij komen.

Overlast
Overlast door vuurwerk kan gemeld worden via ons telefoonnummer 073 – 513 1789 of via [email protected]. Wij adviseren je hiervoor niet de BuitenBeter-app te gebruiken. Concrete informatie of iets gezien? Bel de politie via 0900-8844.

Meld opslag illegaal vuurwerk
llegaal zwaar vuurwerk ligt vaak gewoon opgeslagen bij mensen thuis. Dat zorgt voor levensgevaarlijke situaties voor de omgeving. Meldingen van opslag of illegale handel worden door ons samen met de politie opgepakt en gecontroleerd. Vermoedens van illegaal vuurwerk of handel kunnen gemeld worden bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

Reacties